Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Başarılı Bir Ameliyat

Doğuştan duyma engelli 2,5 yaşındaki B.T RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen operasyon sonrasında biyonik kulak cerrahi yöntemiyle iç kulağına yerleştirilen elektronik aygıtla ilk kez duymaya başladı.

SAĞLIK 25.12.2017 07:33:19 15 0
Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Başarılı Bir Ameliyat

Üç aylıkken götürüldüğü hastanede işitme testi uygulanan B.T testte herhangi bir tepki vermeyince işitme engelli olduğu tespit edildi. Başka sağlık sorunları olması nedeniyle işitme tedavisi yaptırılamayan B.T, 2.5 yaşında Üniversitemiz Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Hastanemizde bir dizi testler uygulanan B.T, biyonik kulak cerrahi yöntemiyle iç kulağına yerleştirilen elektronik aygıtla duymaya başladı.

RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan TÜRÜT, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin DURSUN ve Yrd. Doç. Dr. Emine DEMİR ilk kez duymaya başlayan B.T’yi ameliyat sonrası serviste ziyaret etti. B.T’nin ilk kez duyduğu sesleri anlamaya çalışması herkese duygulu anlar yaşattı.

Ameliyat ile ilgili açıklama yapan Üniversitenin Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin DURSUN, işitme kaybı hastalığı tedavisinde teknoloji ve tıbbın gelişmesiyle önemli yol kat edildiğini ifade ederek “Hastamız 2.5 yaşında bir çocuk. İki kulağında da işitme kaybıyla doğuyor. Eskiden bu hastalığa bir şey yapılamazken günümüzde teknoloji ve tıbbın gelişmesiyle birlikte biyonik kulak cerrahisi uygulanmaya başlandı. İç kulak yerine elektronik aygıt takılıyor. Bizim hastamızda yaptığımız tetkiklerde biyonik kulak kullanımına karar verdik ve ameliyatla her iki kulağa da biyonik kulak yerleştirdik. Bir ay sonra tüm ayarları yapıp şu anda da hastanın işitmesini test ediyoruz. Eskiden sağırlık bir engeldi ama günümüzde aşılması en kolay engellerden biri haline geldi” dedi.

B.T’nin babası ise kızının duymaya başlamasına çok sevindiklerini belirterek “Devletimize teşekkür ediyorum. Bu parayla yapılacak bir iş değil. Hep dudak okumayla bir şeyler anlatıyorduk. Şükürler olsun. Geldik ve kısa sürede tedavimiz tamamlandı. 2,5 yıl üzerine çocuğumun kulağı ilk sesi duydu.” diye konuştu.RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI