DEVLET HASTANESİNDE BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

DEVLET HASTANESİNDE BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SAĞLIK 26.11.2018 07:38:25 34 0
DEVLET HASTANESİNDE BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Artvin Devlet Hastanesinde Otizm Spektrum Bozukluğu Tarama Ve Takip Programı Eğitimi İle Özgül Öğrenme Güçlüğü Eğitimi Verildi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Devlet Hastanesinde Otizm Spektrum bozukluğu Tarama Ve Takip Programı eğitimi ile Özgül Öğrenme Güçlüğü eğitimi verildi

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Ali Erol tarafından “Otizm Spektrum Bozukluğu Tarama ve Takip Programı Eğitimi ile Özgül Öğrenme Güçlüğü Eğitimi” düzenlendi.

Özellikle birinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin farkındalık düzeylerinin artırılması, erken tanı ve tedavi olanaklarının oluşturulması ve sahada daha iyi hizmet sunmaları amacıyla; Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarına yönelik Artvin Devlet Hastanesi’nde görev yapan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Ali Erol tarafından “Otizm Spektrum Bozukluğu Tarama ve Takip Programı Eğitimi ile Özgül Öğrenme Güçlüğü Eğitimi” düzenlendi. Toplantıda, “Çocukluk Çağı Ruhsal ve Gelişimsel Bozukluklar yelpazesinde yer alan Otizm Spektrum Bozukluğu ve Özgül Öğrenme Güçlüğü konusunda yapılacak olan farkındalık faaliyetleri erken tanı ve rehabilitasyon açısından önem arz etmektedir.” Vurgusu yapıldı.

Eğitim sonrasında Ruh Sağlığı Biriminde görevli Çocuk Gelişimci Hanife Savun tarafından aile hekimlerine 18-36 ay arasındaki tüm çocukların tarama programı kapsamına alınması ve risk tespit edilen vakaların acil olarak Çocuk Psikiyatri Uzmanına yönlendirilmesi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI