DEVLET HASTANESİ CORONAVIRUS (COVIT-19) TEDBIRLERI ALMAYA DEVAM EDİYOR

Hopa Devlet Hastanesi coronavirus (COVİT-19) ile mücadele kapsamında sıkı önlemler almaya devam ediyor.

SAĞLIK 25.03.2020 15:53:39 26 0
DEVLET HASTANESİ CORONAVIRUS (COVIT-19) TEDBIRLERI ALMAYA DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Devlet Hastanesi coronavirus (COVİT-19) ile mücadele kapsamında sıkı önlemler almaya devam ediyor. Bu bağlamda hastanenin dış yan tarafına çadırlar kuruldu ve hastanenin bir bölümü risk taşıyan hastalar için uzman doktorlar tarafından muayene edilmek üzere izole edildi.

Hopa Devlet Hastanesine başvuran tüm hastalar önce triyaj uygulamasından geçirilecek sonra uzman doktorlar tarafından ön muayenesi yapılacak. Böylece risk minimalize edilecek. Olası salgına karşı şüpheli olgular için ayrılan yatak kapasitesi ise 28 e yükseltildi.

Ayrıca hastaların enfeksiyon nedeniyle hastaneye gelememelerinden ötürü evde hizmet verebilmek adına 3 adet mobil sağlık ekipleri kuruldu. Hastaların ilaç, enjeksiyon, pansuman, tetkik vs gibi ihtiyaçlarını gidermek adına hastaların ayağına gidilecek.

Hopa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Çelik yaptığı açıklamada '37 si doktor toplam 240 personelimizle halkımızı korumak adına coronaviruse karşı kalkan olacağız. Canımız pahasına da olsa bu kutsal görevi icra etmekten dolayı mutluluk duymaktayız. Tüm çalışanlarımız büyük bir aşkla çalışıyorlar. Sağlık bakanlığımız her türlü lojistik ve personel desteğini sağlamakta il sağlık müdürlüğümüz ve Hopa Kaymakamlığımız tam desteklerini vermekteler. Vatandaşımızın için rahat olsun. Bugün itibariyle hastanemize birçok şüpheli vaka gelse de pozitif vaka ile henüz karşılaşmadık. Temennimiz hiç vaka görmeden bu süreci sonlandırmaktır. Biz sizin için buradayız lütfen sizde bizim için evde kalın' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI