Çocuğunuzu gripten koruma yolları…

Medical Park Ordu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güngör Balta, havaların soğumasıyla birlikte çocuklarda görülen grip vakalarında artış görülebileceğini söyledi.

SAĞLIK 18.10.2014 10:19:31 45 0
Çocuğunuzu gripten koruma yolları…
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güngör Balta,  gribe karşı alınacak önlemlerin başında aşının geldiğini ve yılda bir defa yaptırılacak bu aşı için en uygun zamanın da Ekim ve Kasım ayları arası olduğunu söyledi. Dr. Güngör Balta, “Aşı o sene için gribi tamamen önler ya da geçirilse bile daha hafif geçirilmesini sağlar. Her yıl düzenli olarak tekrarlanan aşılar ise koruyuculuğu arttırmaktadır. Aşı önemli bir tedbirdir. Grip aşısı dokuzuncu aydan itibaren çocuklara yapılabilmektedir.” diye konuştu.
“Bol, bol su”
Dr. Güngör Balta’nın üzerinde durduğu diğer bir konu ise hastalığa yakalanma durumunda bulaşıcılığı önlemek amacıyla dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğudur. Örneğin hapşırma, öksürme durumunda ağız ve burun kapatılmalı, tek kullanımlık peçeteler kullanılmalı ve eller sık sık yıkanmalıdır. Çocuğun bol bol sıvı tüketmesi sağlanmalıdır. Ateşi yüksek ise ateş düşürücüler ile düşürülmeye çalışılmalıdır. Vitamin ve mineral yönünden zengin sebze ve meyve verilmesi çocuğun iyileşmesine oldukça katkı yapacaktır. Hasta çocuğun iyice dinlenmesi sağlanmalı ve yorucu aktivitelerden uzak tutulmalıdır. Ayrıca grip hastası olan çocuğun yaşadığı evde ve bulunduğu ortamlarda sigara içilmemelidir.
Uzm.Dr. Güngör Balta; “3 günden fazla yüksek ateş devam ediyorsa, solunum sıkıntısı başlamışsa, burun akıntısı 10 günden uzun sürdüyse ve çocuğun bilinç durumunda değişiklikler görülüyorsa aile vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.”    şeklinde konuştu.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI