ÇAĞIN SORUNU STRES

Trabzon Özel Medical Park (Karadeniz) Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Cengiz Soylu, stresin kişinin çevreyle uyumunu ve kapasitesini zorlayacağı uyarısında bulundu.

SAĞLIK 21.12.2014 16:29:06 14 0
ÇAĞIN SORUNU STRES
Soylu: ‘’Stres, vücutta karmaşık biyokimyasal değişiklikler yaparak bireyin duygu, düşünce ve davranışlarını, diğer insanlarla olan iletişimini, sosyal ve mesleki işlevselliklerini etkiler.

Strese bağlı olarak huzursuzluk, sinirlilik, saldırganlık, depresyon gibi kişisel etkiler; kaza eğilimi, alkol ve sigara tüketimi, aşırı yeme gibi davranışsal etkiler; tansiyon yüksekliği, çarpıntı, yorgunluk, terleme gibi psikofizyolojik etkiler; migren, uykusuzluk, cinsel güç ve istek azlığı, koroner arter hastalıkları, gastrit, ülser, baş dönmesi gibi tıbbi etkiler ortaya çıkabilir.

Kendini iyi hissetmek için fazla yemek yeme, sigara ve alkol kullanma, daha fazla uyuma ve kaçınma davranışları stresi ortadan kaldırmayan hatta daha da artıran yanlış yöntemlerdir. Stresle başa çıkmak mümkündür. Kişilerin bundan sonraki bütün olayların da kötü olacağını düşünmek yerine, daha iyi olabilirim diye düşünmesi kendisine pozitif olarak yansıyacaktır.” diye konuştu.

Psikiyatri Uzmanı Cengiz Soylu 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı