BAŞKAN METİN, “BU VİRÜS BİZİM TEDBİRLERİMİZLE ORTADAN KALKACAK” DEDİ

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemler ve gelinen aşamaların yer aldığı bir açıklama da bulundu.

SAĞLIK 7.04.2020 14:04:48 19 0
BAŞKAN METİN, “BU VİRÜS BİZİM TEDBİRLERİMİZLE ORTADAN KALKACAK” DEDİ

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Başkan Rahmi Metin konuşmasında şu ifadelere yer verdi ; “Aralık ayından bu yana bütün dünyayı etkileyen ciddi anlamda yayılma eylemin de bulunan Corona virüsü ile bütün dünya mücadele etmekte. Mart ayı itibari ile de Türkiye gündeminde. 10 Mart tan bu yana da süreç Türkiyede de başlamış oldu. Ciddi bir dönemden geçiyoruz. Önümüzdeki 15 günü Nisan ayının 15 ine kadar çok önemsiyoruz. Rize Belediyesi olarak önceki röportajlarımızda da söylediğimiz gibi Mahallelerimiz ve cadde sokaklarımızda dezenfekte çalışmalarımızı Mart ayı öncesinde yetki alanında bulunan kültür merkezleri, Toplu taşıma araçları, ana hizmet binaları, Hastaneler, acil ve poliklinik servisleri, çocuk oyun parkları, Bankalar, Kamu kurumları, ve ibadethanelerin de aralarında bulunduğu kapalı alanda başlatmıştık. Bu çalışmalara ek olarak ta Meydanlarımız, Parklarımız, Piknik alanlarımızı geçici süreliğine kapattık. Corona virüsüne karşı özel dezenfekte çalışmalarını Temizlik işleri bünyesinde mobil hijyen ekipleri ile arttırarak devam ettiriyor bu çalışmaları yaparken tüm kurum kuruluş ve hastanelere gerekli görülen uyarıları da yapıyoruz.

Sosyal mesafenin korunması için bankalar önünde yaptığımız şerit çalışmaları, Trafik ışıklarına yazılan evde kal uyarıları, Şehirde reklam panolarımız Bilboard ve raketlerde gerekli hijyen uyarıları, Market ve fırınlarımızın düzenli denetlenmesi ve uyması gerekli hijyen kuralları, Atatürk ve Cumhuriyet Caddesinde Araç ve insan hareketliliğini engelleme adına parklanma yasakları yapıldı. Burada en önemli olay, vatandaşlarımızın kendi bilinci ile ‘Evde Kal’ uyarılarına rağmen Evde kalıyor olmasıdır. Bunun şirin bir anlatımı yoktur. Evet, biz kurumlar olarak; Valilik, Belediye, Emniyet, Jandarma ve sorumlu tüm kurumlar bizim çalışmalarımızla beraber küçülteceğimiz ve yok edebileceğimiz bir hastalık. Panik ve evham düzeyine de getirilmesine gerek yok. Sosyal ihtiyaçların karşılanması adına 65 yaş üstü vatandaşalarımızdan yüzde doksan başarı evlerinde durmaları adına nasıl sağlandıysa bütün yaş kademelerinde de sağlanması gerekli. Kamu ve özel de çalışmalar üçte bir seviyesine esnek çalışma sisteminde yürütülüyor. Kişi işine gidiyorsa sabahleyin işinde saat dokuzdan sonrada ortalıkta insanın gözükmemesi gerekli. Ama neyazık ki Araçlarımız da vatandaşlarımız da hareketliliğini sürdürüyor insanlarımız sokaklarda gözüküyorlar. Vatandaşlarıma sesleniyorum bu virüs bizim tedbirlerimizle beraber ortadan kalkacak. Mahalle, Köy, İlçe ve İlimizde Ohallerimizi kendi izolelerimizi lütfen sağlayalım ki bu virüsün dağılımını duraksatalım. Ciddi bir mesafe kat etmemiz için bu çok gereklidir. Tüm tedbirlerden maksat bu hareketliliği azaltmaktır. Lütfen sağlığınız aileniz ve sevenleriniz için Evde kalın.

Tedbirlerimiz arasında yine Hıfzısıhha Kurulu kararları ile beraber İlçe ve köylerden gelip gitmeyi ulaşımsa kısıtladık. Esnaflarımıza da hükümetimizin açıkladığı politikalar doğrultusunda gerekli toleranslarımızı Mayıs ve Haziran ayı sonunda göstereceğiz. Esnafımız vatandaşımız müsterih olsun. Yaşam süremiz arttığı takdirde bütün bu ekonomik sıkıntılardan kalkabilecek zamanımız olacaktır. Onun için şu anda sağlıklı kalabilmek bu kaotik durumu şehir ve ülke olarak atlatabilmektir önemli olan”.

Başkan Metin, Son olarak vatandaşların hafta sonu ilgi gösterdikleri evde kal çağrılarını, Hafta içinde de çok zorunlu olmadıkları takdirde sokağa çıkmamaları, yapılan anonsları her ferdin dikkate almasını önerdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı