Başbakan Kanser Buluşunu Sordu

Başbakan Erdoğan, kanser tedavisindeki önemli buluşla ilgili ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden bilgi aldı.

SAĞLIK 11.10.2013 15:58:58 9 0
Başbakan Kanser Buluşunu Sordu




RTEÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman, bir bitkiden kanser hücresini öldüren madde geliştirdiğini açıkladı.
 
YÜZDE YÜZ ORANINDA ÇÖZÜM
 
Projede artık sona geldiğini anlatan Prof. Dr. Halis Süleyman, RTEÜ eski Rektörü Prof. Dr.Arif Yılmaz'ın çağrısı üzerine Rize'ye geldiğini söyledi. Çalışmayı 8 yıldır sürdürdüğünü ifade eden Prof.Dr. Süleyman, 'Kansere çare olacak maddeyi hayvanlar üzerinde denedik. Bir bitkiden elde ettiğimiz bu madde hayvanlar üzerinde çok etkili bulundu. Hemen hemen bütün kanser hücrelerini öldürdü. Daha sonra 'Karsinom' adı verilen hücre kültüründe denedik. Hücre kültüründe de yüzde 90 ila yüzde 100 oranında kanser hücrelerini öldürdüğünü gördük.' diye konuştu.
 
ERDOĞAN ARAYIP BİLGİ ALDI
 
Bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kanser tedavisindeki önemli buluşla ilgili ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden bilgi aldığı öğrenildi.
 
RTEÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Halis Süleyman'ın kanser tedavisinde yüzde yüz sonuç veren buluşu ile ilgili açıklaması tıp dünyasında heyecan yarattı. Açıklamanın ardından Başbakan Erdoğan'ın da konu hakkında bilgi istediği belirtildi. Kanser hastaları için umut olan buluş birçok kanser hastasının üniversiteye başvurmasına neden oldu. Yurt içinden ve yurt dışından birçok üniversitenin de Prof. Dr. Halis Süleyman'a işbirliği teklifleri götürdüğü bilgisine ulaşıldı. Öte yandan bazı firmalar buluşa sponsor olmak için girişimde bulundu. Yoğun telefon trafiğinden dolayı Prof. Dr. Süleyman'ın telefonunu kapattığı belirtildi 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI