BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

SAĞLIK 19.09.2019 13:12:47 32 0
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin'de 'Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2019 Yılı 4. Dönem Toplantısı' Vali Yılmaz Doruk başkanlığında yapıldı.

Artvin Valiliği koordinesinde Valilik Çoruh Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

Toplantıda konuşan Vali Doruk, uyuşturucunun toplumun temellerini sarsan ciddi bir tehlike olduğunu belirterek, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin önemine dikkati çekti.

Son yıllarda İçişleri Bakanlığının bağımlılık ve uyuşturucuya karşı çok ciddi bir mücadele içine girdiğine dikkati çeken Vali Doruk, bağımlılıkla mücadelede sürekliliğin ve toplumun tüm kesimlerinin işbirliğinin önem arz ettiğini kaydetti.

Kurul üyesi İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Artvin Belediyesi amirlerince 2019 yılı Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında uyuşturucu maddeler başta olmak üzere bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğünce 2019 yılı Mayıs-Ağustos döneminde il genelinde uyuşturucu kaynaklı toplam 17 olay meydana geldiği ve bu olaylarda 27 şüpheliye işlem yapılırken 3 kişinin ise tutuklandığı ifade edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince ise 2019 yılı Mayıs-Ağustos döneminde 9 uyuşturucu olayına müdahale edilerek, 6 şüpheli şahsın yakalanarak işlem yapıldığı kaydedildi.

Uyuşturucuyla mücadelede alınan ve uygulanan tedbirlerle kurumlar arasındaki koordinasyonun masaya yatırıldığı toplantıya İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın ile kurul üyeleri katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI