Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılının ilk toplantısı yapıldı.

Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılının ilk toplantısı yapıldı.

SAĞLIK 30.01.2018 16:25:51 26 0
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılının ilk toplantısı yapıldı.
Bağımlılık yapıcı maddedeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası işbirliği yapmak, eşgüdüm sağlamak ve madde bağımlığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetleri belirlemek amacıyla Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Artvin Valisi Ömer Doğanay başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, kurulun geçen yıl yaptığı çalışmalar değerlendirilip bu yıl yapılacak faaliyetler belirlendi.
Toplantıda konuşan Vali Doğanay, kamu kurum ve kuruluşlarında 4207 sayılı kanun hükümlerinin uygulanmasında kurum amirlerinin daha titiz davranmaları gerektiğini söyledi.
Doğanay, yaptığı konuşmasında, uyuşturucunun aile, toplum ve insanlığın en büyük belası olduğunu belirterek, Artvin’in bu konuda iyi bir noktada olduğunu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti.
-UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İNSANİ BİR GÖREVDİR-
Devletin ve hükümetin uyuşturucu ile mücadele konusunda çok önemli çalışmaları olduğunu belirten Doğanay,” Hükümetimiz tarafından son yıllarda Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu adı altında bir birim kurularak eylem planları oluşturuldu. Uyuşturucunun hem kullanımı hem de dağılımı konusunda ciddi mücadeleler var. Bugüne kadar İl Emniyet Müdürlüğümüz kurulun sekretaryasını yürütüyordu bugünden sonra İl Sağlık Müdürlüğümüz yürütecek. Kamu kurumlarımız başta olmak üzere hep beraber insanlığın düşmanı olan bu uyuşturucu illetine karşı nasıl mücadele edebiliriz konusunda fikir alış verişinde bulunmalıyız. Bu manada bu kurul toplantımızın ilimize, ilimizin gençliğine, ailelerimize, insanlığa faydalı olur, katkısı olur diye düşünüyorum. Uyuşturucu ile mücadele her şeyden önce insani bir görevdir. Bu konuda toplumun her kesiminden katkı bekliyoruz” dedi.
İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın ise, bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelede tüm ülkelerde üzerinde hassasiyetle durulması gereken önemli bir sorun haline geldiğini söyledi.
Akalın, slayt sunumu eşliğinde yaptığı bilgilendirmede, Bağımlılıkla Mücadele Hakkında Başbakanlık Genelgesi ve Bağımlılıkla Mücadele Kurumlarının Çalışma, usul ve esasları hakkında bilgilendirme, İller İdaresi Genel Müdürlüğünün uyuşturucu ile mücadele ve kargo şirketlerinin denetlenmesi konularında detaylı bilgiler verdi.
2017 yılı “4207 Sayılı Kanun Uygulamaları” ve yapılan faaliyetlerini içeren slayt sunumu ile devam eden toplantıda, 2017 yılında yapılan kurul çalışmalarının değerlendirilmesi, 2017 yılı tütün denetimlerinin değerlendirilmesi, 4207 sayılı kanun kapsamında 2018 yılında uygulanması planlanan ceza tutarları ile kurul üyelerinin değerlendirmeleri, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.
Toplantıya, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi ile kurul üyelerinin tamamı katıldı.
Artvin Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI