Ayder sempozyuma ev sahipliği yaptı!

Genel Cerrahi Günleri Sempozyumu Ayder Yaylası’nda yapıldı.

SAĞLIK 6.09.2013 18:04:04 38 0
Ayder sempozyuma ev sahipliği yaptı!





Prof.Dr. Dursun Ali Şahin: “Troid bezi kanseri Türkiye standartların göre Karadeniz Bölgesinde, özellikle de Rize’de daha fazla görülmektedir”

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından 2.’si yapılan Genel Cerrahi Günleri Sempozyumu Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nda yapıldı.

Sempozyum Türkiye’nin tüm illerinden şu anda ihtisas yapmakta olan doktor ve öğretim üyelerinden oluşan 80 kişinin katılımı ile gerçekleşti.



Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Dursun Ali Şahin, yaptığı açıklamada, “Troid bezi hastalıkları Karadeniz ve özellikle Rize’de çok fazla görülmektedir. Karadeniz bölgesindeki Troid bezi kanseri diğer bölgelere göre Türkiye standartları üzerindedir. Bu anlamda troid bezi hastalıklarını önemsiyor ve hastalarımızı bu konuda gerekli tetkiklerini yapmaları yönünde uyarıyoruz” dedi.

Prof.Dr. Dursun Ali Şahin, “Karadeniz bölgesinde ve özellikle Rize ilimizde yaygın olarak görülen “Troid bezi hastalıkları’’ nı, endokrinolojik, patolojik, radyolojik ve cerrahi olarak, interaktif katılımlı olarak enine-boyuna tartışıyoruz.. Panelimizin devamında ise; kasık fıtıklarını, ano-rektal bölgenin en sık görülen selim hastalıklarını, safra kesesi hastalıklarını, gastro-özofajiyal reflü hastalıklarını ve laparoskopik yöntemle yapılan diğer bazı ameliyatları ele alıp interaktif bir şekilde irdeleyeceğiz” dedi.

Sempozyumun Rize’ye katkısına da değinen Şahin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 7 yıldan beri hizmet verdiğini ve daha yeni bir üniversite olduklarını söyleyerek, şöyle devam etti:

“Bizler bile il dışındaki sempozyum veya panellere katıldığımızda Rize’de Üniversite var mı diye soruyorlardı. Şimdi bu soruyu soranlara bizler Rize’de Üniversite var demek değil, Rize’de bilimsel program düzenleyebilecek ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden alanında uzmanlaşmış hocaları getirerek, sempozyum düzenleyebilecek seviyeye gelmiş bulunuyoruz. Bu hem Üniversitemiz hem ilimiz için önemli bir gelişmedir. Sempozyumumuz bu anlamda özellikle Karadeniz bölgesindeki, bölgesel sağlık sistemi ile ilgili önemli bir rol oynayacaktır” dedi.


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bu sene ilk kez öğrenci mezun edeceklerini söyleyen Şahin, “Rize’deki sempozyum sayıları ne kadar çok artarsa Üniversitemiz ve İlimizin de popülaritesi artacak. Bu sayede Üniversitemizi tercih edecek öğrenci sayımız da artmış olacak.

Prof. Dr. Dursun Ali Şahin, Rize ilindeki Troid hastalıklarında kanser görünme olasığı Türkiye’ standartlarının üzerinde ve oldukça fazla olduğunu söyledi. “O yüzden Troid hastalıklarını çok önemsiyoruz ve sempozyumumuzun bir gününü sadece bu konuya ayırdık. Hastalarımızı bu konu da bilgilendiriyoruz ve hekimlerimizi de uyarıyoruz. Bunun dışında yöre insanımızda en çok fıtık, safra kesesi hastalıkları, mide şikâyetlerle karşılaşıyoruz. Bu yönde sempozyum hem Üniversitemize hem de yöre halkımıza pozitif etkisi olacaktır” diye konuştu.




Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI