ASTIM HASTALIĞI ETKİNLİĞİ

ASTIM HASTALIĞI ETKİNLİĞİ

SAĞLIK 7.05.2018 07:23:18 34 0
ASTIM HASTALIĞI ETKİNLİĞİ

Hopa TSM açtığı stantta ve dağıttığı broşürler ile vatandaşı Astım hastalığı hakkında bilgilendirmeye devam ediyor

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa TSM açtığı stantta ve dağıttığı broşürler ile vatandaşı Astım hastalığı hakkında bilgilendirmeye devam ediyor

Hopa TSM yetkilileri tarafından verilen bilgilendirmede “Astım, tüm dünyada yaklaşık 300 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Ülkemizde yaklaşık her 100 erişkinden 5-7’sinde, her 100 çocuktan 13-15’inde görülmektedir. Her yaştan bireyi etkileyebilen, doğru tedavi ile kontrol altına alınabilen, kontrol altına alınamadığında ise günlük aktiviteleri ciddi olarak kısıtlayabilen kronik bir hastalıktır. Hava yollarında daralma olduğunda; • Öksürük (genellikle kuru), • Nefes darlığı, • Göğüste baskı hissi ve • Hırıltılı - hışıltılı solunum gibi belirtiler meydana gelir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından, her yılın Mayıs ayının ilk Salı günü Dünya Astım Günü olarak kabul edilmiştir. Amaç; toplumun astım hastalığı ve bu hastalığın sebepleri ve sonuçları hakkında bilgi sahibi olmasının sağlanmasıdır.

Hopa Toplum Sağlığı Merkezi olarak Astım ile ilgili farkındalık oluşturmak adına Hopa Merkez Cami meydanına açıp vatandaşlarımızı bilgilendirip, broşürlerimizi dağıttık. Aynı zamanda esnaflarımıza da broşür dağıtımı yaparak bilgilendirdik” denildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI