AŞI REDDİ MASAYA YATIRILDI

AŞI REDDİ MASAYA YATIRILDI

SAĞLIK 30.10.2018 13:46:29 27 0
AŞI REDDİ  MASAYA YATIRILDI

AHEF’ten Önemli Toplantı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türkiye’deki tüm Aile Hekimlerini temsil eden en büyük kuruluş olan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu AHEF, son yıllarda hızla artan ve toplum sağlığını tehdit eden Aşı Reddi konusu için geniş bir katılımla Artvin’e geldi.

Grand Artvin’de gerçekleştirilen etkinliğe AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şenol Atakan, AHEF Hukuk-Mevzuat Komisyonu Başkanı Dr. M. Ümit Işıldak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Meltem Işıkgöz Taşbakan, Artvin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şevket Erkök, Ardahan Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Volkan Aktemur, Trabzon Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hakan Uzun ile Artvin ve çevre illerden çok sayıda aile hekimi katıldı.

6 yılda 125 kat Artı

Programda konuşan AHEF Başkanı Dr. Şenol Atakan, kamuoyunda yanlış inanışlar sebebiyle aşı reddinin her yıl katlanarak arttığını bunun da toplum sağlığını tehdit ettiğini söyledi. AHEF Başkanı Dr. Şenol Atakan, “2011 yılında sadece 183 adet olan aşı reddi sayısı 2017 yılında 23 bin 600’e ulaştı. Eğer rakam 50 binleri geçerse toplum sağlığı açısından özellikle de bebeklerimiz için hayati riskler söz konusu olabilir” dedi.

Dr. Atakan, “Toplumuzda tamamen yanlış inanışlarla aşı reddi olduğunu görüyoruz. Aşı kısır yapar, ithal ürün biz hasta eder, içerisinde civa var alüminyum var gibi inanışlarla, insanlar aşı yaptırmaktan korkar hale gelmiş. Burada sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin de maalesef etkisi var. Oysaki Türkiye dünyada aşı konusunda en hassas ülkelerden biri. Sağlık Bakanlığı’mız bu konuda çok önemli çalışmalar yapıyor ve aşıların neredeyse tamamı ücretsiz. Ancak kamuoyunda hızla artan bu yanlış bilincin düzeltilmesi lazım.

AHEF Toplumu Bilinçlendiriyor

AHEF olarak aşı hakkında toplumumuzun doğru bilgilendirilmesi için bir dizi etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bugün de çok kıymetli hocalarımız ile beraber Artvin’deyiz. Burada Trabzon ve Ardahan gibi farklı illerden de katılımla aşının birey ve toplum sağlığı açısından önemini farklı alt başlıklarda konuşacağız. İnanıyorum ki Artvin’de yapmış olduğumuz bu çalışma toplumumuzun bilinçlenmesi için son derece verimli çalışmalara vesile olacak.”

Prof. Dr. Meltem Işıkgöz Taşbakan’dan Önemli Bilgiler

AHEF ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (Türkiye EKMUD) arasında yapılan iş birliği ile gerçekleştirilen programda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Meltem Işıkgöz Taşbakan, Türkiye’den ve dünyadan örneklerle aşının birey ve toplum sağlığı açısından önemini detaylı olarak sundu.

Program sonunda Artvin ve çevre illerde görev yapan Aile Hekimlerinin sorunlarına ilişkin kapsamlı değerlendirme toplantısı da yapıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI