Aşı kişinin sevdiklerine ve tüm topluma karşı yapacağı bir iyilik ve vazifedir!

Ülkemizde olduğu gibi ilimiz Rize'de de pandeminin başlangıcından bugüne dek çok zorlu bir süreç yaşanmıştır.

SAĞLIK 30.06.2021 11:54:16 55 0
Aşı kişinin sevdiklerine ve tüm topluma karşı yapacağı bir iyilik ve vazifedir!

Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de pandeminin başlangıcından bugüne dek çok zorlu bir süreç yaşanmıştır.ifadelerinin yer aldığı İl Sağlık Müdürlüğünün yazılı açıklamalarında şu bilgilere yer verildi.

'Bugüne dek çok emekler sarf edilmiş, çok mağduriyetler yaşanmış, çok hayatlar kaybedilmiş ve çok acılar çekilmiştir.

Baştan beri en büyük umut olarak gördüğümüz, bulunması ve kullanıma girebilmesi için büyük özlem ve sabırla beklediğimiz şüphesiz en değerli mücadele ve kurtuluş yöntemi aşı olmuştur. Halı hazırda virüsün bertaraf edilebilmesi için başkaca da etkili bir yol yoktur.

Aşıların uygulanmaya başlaması ile beraber hastanelere başvurular azalmış, özellikle yoğun bakım yatışları ve dolayısıyla da vefat sayısı da ciddi bir şekilde düşüşe geçmiştir.

Şuan itibariyle hastane servis ve yoğun bakımlarımızda yatan hastalarımız incelendiğinde çok büyük bir kısmının bir şekilde aşı olmayan kimselerden oluştuğu görülmektedir.

Özellikle de aşılanma oranın daha düşük olduğu 45 yaş altı kimselerin kovid sebebiyle daha çok yatan grubu oluşturduğu görülmektedir.

Özetle; aşı olan kimselerin hastalığa yakalanma riski net bir şekilde çok daha az olmakta ve hastalığa yakalansalar dahi bu hastalığı çok çok daha hafif geçirmektedirler. Elimizde böylesine etkili ve kolay ulaşılabilen bir aşı faktörü varken herhangi bir sebeple bunu yaptırmayıp, sonrasında da servislere hatta yoğun bakımlara düşen insanlarımızı görmek başta biz sağlıkçıları derinden üzmektedir.

Unutulmamalıdır ki aşının kısırlık yaptığı, kansere sebep olacağı, aşı olan kişilere çip takıldığı gibi çağrışımlar tamamen bilimsel temellerden uzak uydurma fikirlerdir.

Tüm bu sebeplerle 18 yaş üstü herkesi ayaklarına kadar gelen bu fırsatı tepmemeye, akılcı, aile ve toplumun genelini düşünen bir yaklaşım ile hareket etmeye, aşı olmaya davet ediyoruz.

Vatandaşımız aşıya rahat ulaşabilsin diye tüm ilimiz genelinde Kovid-19 aşıları sağlık tesislerimizde randevusuz yapılmaktadır.

Aşı olmak kişinin sadece kendisine değil, sevdiklerine ve tüm topluma karşı yapacağı bir iyilik ve vazifedir.'


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı