ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNCE OKUL SAĞLIĞI ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNCE OKUL SAĞLIĞI ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SAĞLIK 19.04.2019 09:48:40 27 0
ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNCE OKUL SAĞLIĞI ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl Sağlık Müdürlüğünce “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı “nın “Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” Kapsamında “Okul Sağlığı Çalışmaları” Gerçekleştirildi.

Okul çağı, hızlı öğrenme, bilgi ve beceri kazanma ve etkilenme dönemidir. Alışkanlıklar bu dönemde oluşmaya başlar. Büyüme ve gelişme sürecinin olduğu okul çağı dönemde alınacak koruyucu önlemler ileriki yaşlarda genel sağlık durumu üzerinde etkili olabilecek yararlar sağlayacaktır.

29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete ’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı “nın “Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” başlığı kapsamında “Çocukluk ve Adolesan Döneminde Yeterli ve Dengeli Beslenmenin Sağlanması İçin Temel Besin Gruplarında Yer Alan Besinlerin Tüketiminin Özendirilmesine Yönelik Beslenme Programlarının Yürütülmesi, Beslenme Hizmetlerinin Periyodik Olarak Denetlenmesinin Sağlanması“ stratejisi yer alıyor.

Bu stratejiye bağlı olarak ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde merkezdeki bütün ilkokul ve ortaokullara Sağlıklı Beslenme/Fiziksel Aktivite/Diyabet/Obezite konularında Dyt. Kezban Avcı Pehlivan ve Dyt. Çağla Hakyemezoğlu tarafından 05.03.2019/02.04.2019 tarihleri arasında eğitim gerçekleştirilmiş olup toplamda yaklaşık 2650(öğrenci/öğretmen/veli/okul çalışanı) kişiye ulaşıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı