ARAŞTIRMA HASTANESİ HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR!

Azerbaycan ve Gürcistan'dan bile hasta geliyor.

SAĞLIK 3.09.2013 12:55:55 7 0
ARAŞTIRMA HASTANESİ HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR!



Doç.Dr.Bozok: Yaptığımız başarılı ameliyatlar ile gerek bölge insanımıza, gerekse de büyük şehirlerde yaşayan yöre insanımıza hizmet veriyoruz”

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ameliyatla, birden çok hastalık tedavi ediliyor.

-Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Şahin Bozok, yaptığı açıklamada, “75 yaşındaki hastamız Haydar Bey Kardiyoloji kliniğimize göğüs ağrısı nedeniyle başvurdu. Kendisine kalp krizi tanısı konduktan sonra yapılan tetkiklerinde halk arasında kapak kaçağı olarak bilinen “Aort kapağında ciddi aort kapak yetmezliği”, yine halk arasında ana damarında genişleme olarak bilinen “Aort Anevrizması” ve kalp krizine neden olan 3 tane koroner damarlarında da tıkanıklık saptandı. Kendisini kalp damar cerrahisi kliniğimize devir aldık. Operasyon hazırlıkları tamamlandıktan sonra ameliyatını yaptık. Aynı anda hem koroner damarları, hem aort damarı, hem de kalp kapağını değiştirdik. Hastamız riski oldukça ağır bir ameliyat geçirdi. Ama çok şükür her şey yolunda gitti. Ameliyat olalı 4 gün olan hastamızı servisimizde takip ediyoruz. Hastamızın 2 gün sonra taburcu etmeyi planlıyoruz” dedi.
Rize’de yaklaşık yedi yıldır açık kalp ameliyatı yaptıklarını söyleyen Bozok, şöyle devam etti:

“Bunun gibi çok sayıda ameliyat yaptık. 2013 başından beri açık kalp ameliyatı sayımız 250’yi geçti. Tabi açık kalp ameliyatı olan hastalarımızın hepsinin riski aynı değil.  Kendi aralarında oldukça yüksek riskli hastalar grupları var. Haydar beyin durumu da bu riskli hastalar grubuna giriyor. Rize’de bu tür hastaları sürekli ameliyat yapıyoruz. Rize’de 7 yılda 3 binin üzerinde açık kalp ameliyatıyaptık. Tüm bölge halkına 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Kliniğimizde her türlü kalp ve damar hastalığı operasyonu yapılmaktadır. Haydar Beyde bu hastalarımızdan biridir. Sonuçlarımız yani ameliyat başarılarımız Türkiye standartlarına göre çok iyi. Bu ameliyatlar sonuç itibari ile oldukça riski ameliyatlar, bu riskli hastalarımızın çoğunu kliniğimizde çok başarı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu ediyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz.Bütün Rize halkının ve hastalarımızın hastanemize güvenmesini istiyoruz. 7 yıldır bu başarılı hizmeti vermemize rağmen halen karşılaştığımız “Burada kalp ameliyatı yapılıyor mu?” söylemleri bizi üzüyor. Bu tür rahatsızlığı olan tüm hastalarımızı iyileştirmek ve sağlıklarına kavuşturmak için biz buradayız ve onları da tedavi olmaya bekliyoruz” dedi.
Bozok, “Bu tür ameliyatlar, kalp damar cerrahisinde ağır ameliyat sınıfına giriyor. Bu ameliyatlar kliniğimizde sürekli yapılan ameliyatlardandır.Bu riskli operasyonlar eskiden Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde sadece büyük merkezlerde yapılabiliyordu. Rize’de bu şekilde riskli hastaları başka bir hastaneye veya il dışına sevk etme gibi bir durumumuz yok. Kliniğimizde sürekli bu tür ameliyatları gerçekleştiriyoruz” dedi.

 Bozok, “Rize’nin Kalp Cerrahisi konusunda da öncü İllerden olduğunu söyleyebiliriz. Ben 7 yıldır bu hastanede çalışıyorum. İlk geldiğimde tüm Karadeniz Bölgesinde açık kalp ameliyatı çok az sayıda yapılabiliyordu. Bizim hastanemizde başladıktan sonra diğer illerde de bu yönde bir atılım oldu. Şuan da Trabzon‘da, Ordu ve Giresun’da da arkadaşlarımız başarılı bir şekilde bu ameliyatları yapıyorlar. Ama şununla da gurur duyuyoruz ki bizim hastanemizde şuan da yapılamayan açık kalp ameliyatı yok. Bu yönde de bölgemizde ve tük Türkiye’de kabul edilen bir merkez olduk. Bölgemizde bütün Artvin bize geliyor. Rize bize geliyor. Trabzon’un ilçeleri bize geliyor. Trabzon’dan özel hastalarımız oluyor. Hatta gururla söylüyorum Ankara’da, İstanbul’da büyük şehirlerde yaşayan yöre insanlarımız bile bize geliyor.Azerbaycan’dan , Gürcistan’dan hastalarımız var.“Biz sizi duyduk ve burada ameliyat olmak istiyoruz diyen”hastalarımız, hemşerilerimiz. Kalkıp oralardan buraya geliyorlar. Bu da bize işimizi doğru yaptığımızı, iyi yaptığımızı gösteriyor” diye konuştu.
Ameliyat olan 75 yaşındaki Haydar Muşdal ise yaptığı açıklamada, “Şahin beyi ilk gördüğüm zaman çok ısınmıştım. Ona güvendim ve çok başarılı bir ameliyat oldum. Ondan ve hastanemizden de çok memnunum. Allah’ım ondan razı olsun. Allah’ım onu çocuklarına bağışlasın” diye de dua etti. 

Haydar Muşdal’ın 36 yaşındaki oğlu Mehmet Muşdal ise; “Başımıza bu olay geldiğinde kendimizi çok çaresiz hissettik. İlimizde böyle bir imkân olduğundan haberdar değildik. İlk önce kendi çabalarımızla bir analiz yapıp, İl Sağlık Müdüründen yardım istedik. Kendisinden bizi yönlendirmesini ve bize yardım etmesini istedik. Bize bu tip ameliyatların yapılabileceğini söyledi. Doktor Şahin beyi bize önerdi. Hastanemizde daha önce de bu tip ameliyatların olduğunu söyledi. Bize bir güven verdi. Şu anda bu ameliyat gerçekleşti ve babam gerçek sağlığına kavuştu. Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Rizeli Vatandaşlarımız kendilerini kesinlikle çaresiz hissetmesinler. Bu tip imkânların olduğunu sizin aracılığınızla da onlara duyurmak istiyorum. Gönülleri rahat olsun. Hastanemizde her türlü imkânımız var. Babam yine sağlığına kavuşacak ve iki gün sonra buradan güle oynaya çıkacağız” diye konuştu.
-“Doç.Dr.Türüt: Hastanemiz yaptığı başarılı ameliyatlarla birlikte artık Karadeniz’e hizmet verebilecek duruma gelmiştir”
-Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt ise, yaptığı açıklamada, bilindiği gibi hastanemiz 2008 yılından beri afilasyon kapsamında hizmet vermektedir. Türkiye’de bunun ilk örneği olan bir hastaneyiz. Sağlık Bakanlığı ile Üniversitenin ortak bir payda da buluştuğu, beraber bir sinerji oluşturduğu bir model bu. Şuan bünyemizde 120 tane öğretim üyesi var. Yaklaşık 45 tane de Sağlık Bakanlığı uzman hekimi var. 75 civarında da asistanımız var. Yani toplam 240 hekimiz ile birlikte 3. Basamak bir hizmet veriyoruz. Artvin ve Trabzon’un doğu ilçeleri dâhil tüm Rize’ye 3. Basamak bir hizmet veriyoruz. Hastanemiz şuan Bakanlığımız desteği ile tıbbi cihaz eksiğini tamamlamış durumda. Bununla birlikte kalifiye elemanlarımızla, hekimlerimiz ile birlikte her türlü ameliyatları hastanemizde yapabiliyoruz. Halkımızdan isteğimiz 3. Basamak bir hastane olduğumuzdan ve yoğunluğumuz çok olduğundan dolayı öncelikle 1. ve 2. Basamak kuruluşlara göründükten sonra referansla bize gelmelerini kendilerinden talep ediyoruz. Bu şekilde gerçek 3. Basamak hizmeti veriyor olacağız”
diye konuştu.

Dr.Tepe: Hastanemiz ile birlikte İlimiz sağlık alanında hızla gelişiyor”

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde tedavi edilen hastalarımıza ve yapılması zor olan ameliyatlarımıza her gün yeni birisi ekleniyor. Hem Üniversitemiz, hem hastanemiz bu sayede gelişiyor ve büyüyor. Hastanemiz bu sayede çevre illere de hizmet verebilir duruma gelmiştir. Bu vesileyle ben tüm öğretim üyesi hocalarımıza, hekimlerimize, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI