Anneler ve çocuklar özel bir önceliğe sahiptir.

Anneler ve çocuklar özel bir önceliğe sahiptir.

SAĞLIK 13.09.2019 09:02:07 25 0
Anneler ve çocuklar özel bir önceliğe sahiptir.

Ülkemizde her 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. 2019 yılında Halk Sağlığı Haftasının teması anne ve çocuk sağlığı olarak belirlenmiştir.

Sağlığın dünyada en geniş biçimde kabul gören tanımı; fiziksel, bedensel ve ruhsal yönden tam bir iyilik hali olduğudur. Tam bir iyilik halinin sağlanması ortaya çıkan sağlık sorunlarının zamanında ve etkili biçimde çözümlenmesi kadar sağlık sorunlarının meydana gelmesini engelleyici yaklaşım ve uygulamaları da gerektirir. Birinci basamak sağlık hizmetleri olarak da adlandırılan koruyucu sağlık hizmetlerini ülke genelinde yaygın, etkili ve gereken kalite düzeyinde sürdürmek temel amacımızı teşkil etmektedir. Böylece insanımızın sağlığını korumayı ve geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalar içinde anneler ve çocuklar özel bir önceliğe sahiptir. Çünkü anne ve bebekler, diğer gruplara göre sağlık açısından daha fazla risk altındadır Çocuklar, bir ülkenin geleceği ve umududur. Bu nedenle en iyi koşullarda dünyaya gelmelerinin sağlanması, büyümeleri ve gelişmeleri için en uygun ortamın hazırlanması, geleceğe dönük fiziksel, ruhsal ve zihinsel donanımlarının en üst düzeyde oluşturulması ülkenin geleceği açısından yaşamsal önem taşımaktadır.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ kapsamında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin KARAOĞLU ve Halk Sağlığı Uzman Hekimi Dr.Zeynep KIRDİ HARBAVİ Çay Tv’de katıldıkları programda Koruyucu Sağlık Hizmetleri hakkında halka yönelik bilgilendirme yapmıştır.

Ayrıca tüm İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz ve Toplum Sağlığı Merkezlerimiz tarafından gerek sahada gerekse sağlık kuruluşlarımızda halka yönelik eğitim faaliyetleri düzenlenmiş olup stantlar kurularak ilgili konularda broşürler dağıtılmıştır.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı