“Ahlak Sorunumuz” isimli kitabı okuyucularıyla buluştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski öğretim üyesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi, İslam Felsefesi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan AYIK;

SAĞLIK 16.10.2018 13:16:57 43 0
“Ahlak Sorunumuz” isimli kitabı okuyucularıyla buluştu.

Uzun yıllar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak göreve yapan, Ankara Yıldırım Beyazit Üniversitesi, İslami İlimler fakültesi, İslam felsefesi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan AYIK’ın, Önce kitap yayın evi tarafından yayımlanan, “Ahlak Sorunumuz” isimli kitabı okuyucularıyla buluştu.

Kısa zamanda ikici baskısı çıkan eserin sunuşunda, Prof. Dr. Hasan AYIK; “Ahlak, insanlığın ortak çizgisidir. İletişim araçlarının dünyayı küresel bir köy haline getirmesi nedeniyle ahlak sorunu küresel bir sorun haline gelmiş, manevi buhranlar hızla yayılmış, müspet ahlaki değerler sarsılmıştır. Günümüzde adalet, merhamet, vefa, doğruluk, samimiyet, diğergâmlık, hasbilik gibi ahlaki değerlerin erozyona uğraması sonucu orta çıkan manevi buhranlar, sadece bir ile ya da bir topluma özgü değildir. Bunlar, dünyanın hemen hemen her yerinde benzer bir şekilde ortaya çıkan sorunlardır. Bu nedenle diyebiliriz ki, bir Avrupa ülkesinde ortaya çıkan ahlak sorunu ile Türkiye ya da dünyanın başka bir ülkesindeki ahlaki sorunlar arasında fazla bir fark yoktur. Bir bilginin dediği gibi “Kötülükler mikrop gibidir, girdikleri bünyede hızla yayılırlar’’ Buna karşılık iyilikler, kendiliğinden yayılmazlar. İyiliklerin yayılabilmesi için ayrı ve üstün bir çaba gerektirmektedir. Modern dünyanın güçlüleri ise şiddet, saldırganlık, zulüm, kin ve nefret acımasızlık, sahtekârlık hile ve ikiyüzlülük egoizm gibi kötülüklerin yayılmasına büyük bir destek vermekte ve bunların bütün dünyayı sarması için çabalamaktadırlar. Bu sorunun çözümü adalet, merhamet, samimiyet, vefa, alçakgönüllülük, doğruluk ve güvenilirlik gibi erdemlerin insanlığın gündemine girmesi ve iç dünyalarına yerleşmesine bağlıdır. “ şeklinde yer vermektedir.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI-


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI