ACİL OLGULARA YAKLAŞIM GÜNLERİ VE MEDİKAL RALLİ İLE TRİAJ TATBİKATINDAN RENKLİ KARELER

ACİL OLGULARA YAKLAŞIM GÜNLERİ VE MEDİKAL RALLİ İLE TRİAJ TATBİKATINDAN RENKLİ KARELER

SAĞLIK 6.05.2019 10:06:28 62 0
ACİL OLGULARA YAKLAŞIM GÜNLERİ VE MEDİKAL RALLİ İLE TRİAJ TATBİKATINDAN RENKLİ KARELER

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) organizatörlüğünde “Acil Olgulara Yaklaşım Günleri ve Medikal Ralli ile Triaj Tatbikatı” düzenlendi.

Organizasyon Artvin Meslek Yüksekokulu, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Artvin İl Sağlık Müdürlüğü, Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Artvin Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün katılım ve destekleri ile gerçekleştirildi.

Organizasyon da “Paramedik Eğitiminin Tarihçesi/Görev ve Sorumlulukları, Olay Yeri Yönetimi, Acil Olgulara Yaklaşım, Peri-Arrest Ritimlerin Yönetimi, Arrest Ritimlerin Yönetimi, Akut Koroner Sendroma Yaklaşım, Elektrik Çarpmalarına Yaklaşım, Donma Olgularına Yaklaşım, Travma Yönetimi, Hastane Öncesi Acil Bakımda Kullanılan İlaçlar ve Sıvılar” sunumları yapılmıştır. Sunumlar sonrası gerçekleştirilen “FIREMEDIC” Müzikal etkinliği ile sona erdi.

Yapılan açıklamada; “ “Medikal Ralli” de “Yaşatmak için Yarışacak” medikal ekiplerin kura çekimi ile başlamış olup ardından Medikal Ralli etap kuralları anlatılarak ralliye start verilmiştir. Medikal Ralli “Çocuk İleri Yaşam Desteği, Yetişkin İleri Yaşam Desteği ve Travma Yönetimi” olmak üzere 3 ayrı etaptan oluşturulmuştur. Bu etaplarda 8 ayrı medikal ekip “yarışmak için değil yaşatmak için yarıştılar.

İlk ve Acil Yardım Programı ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri, parlama, patlama, yangın ve göçük altında sıkışma olaylarında yaralanan çok sayıda hasta/yaralının durumunu değerlendirerek triaj kurallarına uygun şekilde kodlama işlemini gerçekleştirmiştirler. Triaj kodu verilen hastalar paketleme ekipleri tarafından alınarak hastaneye sevk edilmiştir. Öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri triaj tatbikatı, olağandışı durumlarda ve afetlerdeki gerçek müdahale uygulamalarını aratmam

Organizasyona katkı ve katılım sağlayan Üniversitemiz Yönetimine, tüm kurum ve kuruluşlara, akademik ve idari personelimize, öğrencilere ve Artvin halkına teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI