2019 BEBEK DOSTU HASTANE - ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİMİ

2019 BEBEK DOSTU HASTANE - ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİMİ

SAĞLIK 8.04.2019 10:16:07 70 0
2019 BEBEK DOSTU HASTANE - ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİMİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Anne sütünün özendirilmesine, annelerin emzirme konusunda bilinçlendirilmesi ve doğru emzirme alışkanlıkları kazandırılması amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları doğum ve çocuk hizmeti veren hastanelerde 1991 yılında Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı başlatıldı. Yetkililer, başlatılan bu programın amacı ise emzirmenin başarılı ve kalıcı hale gelmesini sağlamak olarak açıkladılar.

Artvin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Belirlenen programa uygun olarak hizmet vermeye başlayan Bebek Dostu Hastaneler, anne sütü ve emzirme konusunda bilgi veren, doğum esnasından hemen sonra, bu konuda gerekli eğitimleri almış sağlık çalışanları aracılığıyla annelerin bebeklerini en iyi şekilde emzirmelerine yardımcı olmayı hedeflemektedirler. Bu sayede, bebek ile annenin duygusal yakınlaşması da en doğru şekilde gerçekleşmektedir.

Bu kapsamda ilimizde hastanelerde görevli, anne ve bebekle yakın iletişim içinde bulunan, sağlık personeline İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda Bebek Dostu Hastane koşullarından olan 18+2 saatlik 'Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı' eğitimi düzenlenmiştir. Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı İl Sorumlusu Çocuk Gelişimci Evrim Sever Akalın, Hastane Hizmetleri Birim Sorumlusu Aylin İnce Yılmaz, Ebe Nil İspirli, Ebe Sümerya Tekeli Bayraktar ve Hemşire Tülay Yolasığmaz tarafından yapılan eğitim, katılımcılara Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Ali Dündar ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimi Şube Müdürü Mehmet Ali Aktepe tarafından katılım belgesi takdimi ile sona


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI