13 Kişiye TEST Uygulaması yapıldı

Rize’de İl dışından gelen Çay müstahsillerine karantina altında bulundukları ikametlerinde İl Sağlık Müdürlüğü Personelince TEST uygulaması yapıldı.

SAĞLIK 23.05.2020 15:54:54 24 0
13 Kişiye TEST Uygulaması yapıldı

PAZAR-Rize’de İl dışından gelen Çay müstahsillerine karantina altında bulundukları ikametlerinde İl Sağlık Müdürlüğü Personelince TEST uygulaması yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine, 'Çay Üreticilerinin/Müstahsillerinin Seyahat İzin Belgesi' konulu genelge göndermesinin ardından Çay üreticisi, çay hasadı için 'Seyahat İzin Belgesi' başvurularını, elektronik ortamda e-Devlet, İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi ve 'ALO 199 Vefa Destek Sistemi' tarafından yapanlar bölgemize akın akın gelmeye başladı.

Seyahat izin belgesi almak için sadece ÇAYKUR’a kayıtlı çay üreticileri başvuruda bulunabiliyor.

Bu kapsamda Rize ili Pazar ilçesinde gelen Çay müstahsilleri, ikametlerinde 14 günlük karantina altına alındılar.

Rize’nin Pazar İlçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesine Çay toplamak için gelerek evlerinde karantina altında bulunan 13 kişiye test uygulaması yapıldı.

Mahalle Muhtarı Recep Kösoğlu, mahallemize il dışından gelen çay üreticilerimizden 13 kişiye bugün Rize sağlık kurumundan gelen ekip tarafından test yapıldı” dedi.

Test yapılanlara bir hafta sonra sonuçları SMS ile bildirilecektir” söyleyen muhtar Recep Ali Kösoğlu, 14 günlük karantina süresince yeni gelen vatandaşlarımız karantina süresi içinde bahçelerine girerek çay toplayabilecek, ancak alım yerlerine çay satmaya gidemeyecektir. Karantina süreci sona erdiğinde ise gidebilecektir” diye konuştu.

Recep Ali Kösoğlu, vatandaşlara kurallara uyması için dikkatli olmasını hatırlatarak, İl Pandemi Kurulu üyelerine, Vali Kemal Çeber’e ve Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi’ye ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etti. Ayrıca Pazar Belediyesi Zabıta Memurlarına ve sağlık çalışanlarına başarılar diledi.

İl Pandemi Kurulunun almış olduğu kararları açıklayan Rize Valisi Kemal Çeber, şu bilgilere yer vermişti.

İL DIŞINDAN GELEN MUSTASILLERIMIZIN TEST COVİT NUMUNE ALIMI

'Çay üreticisi/müstahsilleri başvuru esnasında çay hasadı için gittikleri illerde 14 gün boyunca ikametleri, çay bahçesi ile çay teslim alanı dışında bulunmayacaklarına, işlerini yürütürken sosyal izolasyon kurallarına uyacaklarına, çay alım merkezlerinde maske takacaklarına ilişkin ve benzer hususlara dair taahhütte bulunacak.100 civarında bir ekip kuruyoruz. Her branştan sağlıkçımız var. Dışarıdan gelen hemşehrilerimiz içerisinden her haneden uygun görülen bir kişiye teste başlıyor. O kişilerin testi negatif çıktığında artık çay alım yerlerine gidebilecek. Sosyal hayata dair marketlere ve ailesinin ihtiyacını karşılayabileceği yerlere gidebilecek. Diğer hane halkı ise bu testin sonunda çay bahçesinde çalışmaya başlayacak. 14 günlük periyot tamamlandığında biz ne yapıyorsak onlar da aynı hale gelecek. 100 civarında ekibimizle 5 bin civarında test yapmayı düşünüyoruz. Tüm planlamalar yapıldı. 3-4 gün içinde tamamlamayı planlıyoruz.”


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı