112 Acil Ekipleri Kesintisiz Görevde

Rize'de komuta kontrol merkezinde görevli personeller 112 acil yardım hattına gelen çağrılar üzerine ambulans ve ekip yönlendirmesini yaparak, hastalara acil ve kesintisiz hizmet vermek için yoğun çaba gösteriyor.

SAĞLIK 10.02.2020 10:15:07 37 0
112 Acil Ekipleri Kesintisiz Görevde

Rize il ambulans servisi başhekimliğine bağlı komuta kontrol merkezi ile 26 acil yardım istasyonu 54 ambulans ile hizmet veriyor. Ayrıca 2 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile 1 snow-track kar aracı, 4 adet 4x4 kar ambulansı ile vatandaşlara kesintisiz hizmet veriliyor.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan hastalarımız başta olmak üzere kronik rahatsızlığı bulunan kanser, gebe, diyaliz v.b. hastaların hastaneye nakilleri için kesintisiz hizmet veriliyor. Komuta kontrol merkezinde görevli personellerimiz 112 acil yardım hattına gelen çağrılar üzerine ambulans ve ekip yönlendirmesini yaparak, hastalarımıza acil ve kesintisiz hizmet vermek için yoğun çaba gösteriyor' denildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize'de etkili olan kar yağışında görev yapan tüm sağlık personelleri ile gönüllü olarak müdürlük koordinesinde çalışarak vatandaşların kar yağışında mağdur olmaması için çalışan tüm personele teşekkür etti.

Kar yağışının, hastalara ulaşmakta bazı zorluklar çıkardığını bu durumun özellikle acil hastalar ve hamilelerle diyaliz hastaları gibi kronik hastalığı olanları etkilediğini aktaran Dr. Tepe, bu hastaların bazılarını Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda  ücretsiz misafir ettiklerini ve diyaliz ünitelerine verilen talimatla seans zorunluluğunu da kaldırdıklarını, diyaliz hastalarının kar engeli ortadan kalkıncaya dek ‘diyaliz seansına geç kaldım' endişesi yaşamayacaklarını kaydetti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı