Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP'tan Kavalcı'ya özel açıklama

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP,Yazarımız Kavalcı'ya özel açıklama yaptı

RÖPORTAJ 25.09.2018 19:54:23 80 0
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP

Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat KASAP, serbest gazeteci yazar Bayram Ali Kavalcı’nın kendisiyle yapmış olduğu röportajda yaptığı açıklamada, Rize’de ilklere imza attıklarını ve onlarca dev projeyi Rize halkının hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat KASAP, “Rize’nin örnek gösterilen bir proje şehri haline geldiğini, göreve başladığım tarihten bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda Rize halkımız başta olmak üzere toplumun her kesimiyle periyod aralıklarla bir araya gelerek Rize’miz için yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı paylaştık. Halkımızın hizmetlerimiz noktasındaki fikirlerini benimsedik ve hizmetlerimizi her daim onlarla paylaştık. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, “2014 seçimleriyle sayın kıymetli Cumhurbaşkanımız ve değerli halkımızın bize emanet ettiği şirin şehrimiz Rize’ye büyük bir onurla, şerefle gece, gündüz mesai mefhumu gözetmeden hizmet vermeye devam ediyoruz. Şehrimiz genelindeki esnafımızı, mahalle halkımızı, mahalle muhtarlarımızı, STK’larımızı belli aralıklarla ziyaret ederek, olumlu yapıcı fikirlerini göz önünde bulundurmayı çok elzem gördük. Halkımızın bizden ne istiyor, neyi istemiyor, neyi eleştiriyor gibi düşüncelerine değer verdik ve veremeye devam ediyoruz. Halkınızın görüşlerini önemsemez ve ciddiye almadığınız takdirde yerel hizmet politikanızı doğru üretmemiş olursunuz. Göreve geldiğim günden bu güne kadar halkımızla, esnaflarımızla, muhtarlarımız ve STK temsilcilerimizle, eğitim kurumlarımı ve benzerleriyle bu istişare toplantılarımız bizim için her zaman son derece önemli ve kıymetli olmuştur, olmaya da devam etmektedir. Bu karşılıklı istişarelerimiz ve ortak akıl paydaşlarımızla yürüttüğümüz çalışmalarımız doğrultusunda, Rize’mizi hep birlikte daha iyi, daha güzel yaşanabilir şehirlerarasına görmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, “Rize’de ilklere imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Tamamlanan devasa projelerimiz, devam eden ve yakın gelecekte hizmete girecek olan projelerimiz. Sosyal projelerimiz ve şehri her anlamda güzel ve modern bir şehir haline getirme çalışmalarımda, halkımızla her zaman iç içe olup, kararlarımızı hep birlikte almaya devam ediyoruz. Timya Vadisinde yeni bir yaşam alanı doğmuş oldu. 500 araçlık yeni otoparkımız şehri merkezi trafiğimiz bir nebze olsun rahatlamış oldu. Bu yıl sonunda tamamlanacak olan meydan projemiz altındaki iki katlı 600 araçlık otoparkın hizmete açılmasıyla birlikte şehir merkezindeki trafik yoğunluğu sorunu ortadan kalkmış olacaktır. Doğu Parkımız turizm ve sağlık şehri Rize’mizin marka şehir olama yolunda önemli bir hizmetimiz olmuş oldu. Gençlerimizin önemli bir ihtiyacı olan ödüllü projemiz ETÜT Merkezimiz Tophane mahallemizde öğrencilerimize ücretsiz kurslar vermeye devam etmektedir. Toplu taşıma merkezimizi kısa zamanda hizmete sokarak duraklardaki toplu taşıma araçlarında zaman, zaman meydana gelen olumsuzlukları ve tıkanmaları yeni düzenlememizle bitirmiş olacağız. Kadınlarımızı ve gençlerimizi çok önemsiyoruz. Kadın kültür ve sanat merkezi, Bilim merkezi, 37 mahallemize modern yeni toplu taşına duraklarımızı hizmete açtık. 900 ton atık lastiği ekonomimize kazandırmak üzere, geri dönüşüme gönderdik. İlçelerimiz dahil 4 yılda 240 

bin ton çöp toplanıp trabrikap tesislerine transferini sağlamış olduk. 11600 tanker su, sulama ve yıkama hizmeti verdik. 1800 kamyon hafriyat topladık. Zararlı ve her türlü kötü alışkanlıklardan uzak, sporcu gençler yetiştirmek üzere 17 yeni spor semt sahası projelerimizi ve Engelsiz Rize noktaları projelerimizi, Rize halkımızın hizmetine vermenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. “dedi.

Başkan KASAP,” Hizmet araç filomuzuz Rize Belediyesinin tarihinde görmediği büyük meblağlı yeni hizmet araçlarıyla donatmış olduk. 41 yeni araçla, yaklaşık 5 milyon 655 bin TL. maliyetli bulan yeni araç alımı gerçekleştirdik. Çalışmalarımızın önemli ve büyük meblağlı hizmetlerimizi oluşturan hizmetlerimizden bahsedecek olursak, 150 bin ton asfalt, 22 km. yeni içme suyu hattı, geri dönüşüme

büyük yatırırım, 35 adet yeni oyun parkı, LED ışıklarımızda tasarruf yaptık, 4.500 metreküp perde duvar ve 950 bin metreküp taş duvar ördük. Altyapı çalışmalarımızdaki eksikleri hızla tamamlıyoruz. Mühendislerimizin proje çalışmaları sonucunda yenilenmesi gerekenleri yeniliyoruz. Şehrimize vizyon kazandırmak için çalışmalarımızı gece gündüze yapıyoruz. İşimizi doğru yaptığımıza inanıyoruz. Şehir merkezinde ve mahallerimizde asfaltı ve alt yapı çalışmalarımızı bitirdik. Bu noktada eksik olan ve yapılması gereken yerlerdeki çalışmalarımızı kış mevsimi gelmeden tamamlamaya çalışıyoruz. Çevre peyzaj çalışmalarımıza ve yenilenmelerine çok önem veriyoruz. Peyzaj çalışmalarımızda şehrimize dışarıdan gelen, yereli ve yabancı turistler ve de şehrimizde yaşayan halkımızın göz, duygu ve düşünce görselliğine önem veren bir belediyeyiz. Peyzaj işini tamamını biz kendimiz yapıyoruz. Yaptığımız yeni parkların ve yenilediğimiz eski parkların bütün peyzaj işini kendimiz yapıyoruz. Caddelerimize çok önem veriyor, ağaç olmayan noktaları ağaçlandırıyor, farklı uzun ömürlü çiçek çeşitleriyle süsülüyoruz. Eskiden Rize’mizin en önemli gelir kaynağı olan mandalına ağaçlarıyla süslüyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz olarak, Hoş gedin bebek projemiz ailelerimizin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Askıda yemek projemiz kalpleri ısıtıyor, Çocuklarımıza yönelik Ribegem projemiz geleceğimiz olan gençlerimize hizmet veremeye devam ediyor. Rize’de ramazan, Hamsi festivali, Sosyal yardımlaşma ofisi, aşevimiz, otopark ve sosyal market projemiz, Rize Belediyesi halk ekmek satış ofisleri, Sahipsiz hayvanlar rehabilitasyon merkezi bakım evi, Rize Çay, turizm ve yaz sporları festivali gibi sosyal sorumluluk projelerimizle binlerce tebrik, teşekkür ve dualar almaktayız.” şeklinde açıkladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, gazeteci-yazar KAVALCI’ya vermiş olduğu röportajın son bölümünde devam eden ve birçoğu tamamlanmak üzere olan büyük projelerle ilgili şunları açıkladı. Başkan KASAP, “Meydan projeniz bu yılsonunda tamamlanıp hizmete açıldığında, Rize şehir merkezi 15 Temmuz Demokrasi meydanı projemiz bir bambaşka olacaktır. Devam eden, Rize şehri merkezi girişindeki, RTE Üniversitemiz karşısında yapımı devam eden Batı parkı ve Isırlık tabiat parkı şehrimizin sosyal yaşamına önemli değer katacaktır. Salarha tünelin %80 bitti. Mavi şehri projesi, Modern hayvan pazarı, Kadın Sosyal yaşam merkezi, Çay çarşısı projelerimizin tamamlanmasında geriye sayım başlamıştır. Biz Rize’mize hizmette işimizin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. İşimizi yapıyor olmak için yapmıyoruz. Türkiye’de adından söz ettirilen projelere imza atıyoruz. Rize, Türkiye'nin ve dünyanın en bakır doğasına, denizine, dere, şelale, yayla ve dağlarına sahip en güzel şehirlerindendir. Çalışmalarımızda bütün gayemiz insanların gezip görmek ve günlerce kalmak için tercih ettiği güzel bir şehir oluşturmaktır. Çocuklarımıza ve torunlarımıza daha güzel bir şehir bırakmaktır. Bu güzel ülkenin, bu güzel şehri hepimizindir. Çok sevdiğim memleketim Rize’ye geniş görüşlülük katmak için, umut olabilmek ve iktidar olarak vaat edilen ve devam eden projelerimizi tamamlamak için ve kalıcı eserler bırakmak için çalışıyoruz. “dedi.

ROPORTAJ: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı