Rize Valimiz Sn. Kemal Çeber, 27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 26.10.2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Rize Valiliğine atanarak 07.11.2018 tarihinde görevine başlamıştı.

Rize’mizim genç sayılacak yeni Valisi Sn. Kemal Çeber, 1,5 yıla yakın Karabük Valiliğinden, Rize Valiliğine atanması, Karabük şehrinde bir hayli üzüntüye neden olduğu Karabük’te görev yapan basın tarafından ulusal ve yerel basın kuruluşlarında haber olmuştu. Karabük ilinde uzun sayılmayacak 16 aylık görev süresince, başta çalışma temposuyla ve o ilin halkıyla kurmuş olduğu diyalogla, Karabük kamuoyuna kendisini sevdiren, kişiliğinde fazlasıyla var olan, devlet, millet ve insan sevgisi gibi, milli ve manevi kadım değere sahip, güler yüzü ve tatlı diliyle, kısa zamanda Karabük ilinden sonra, Rize Valisi olarak Rize halkına ve Rize’de görev yapan biz medya mensuplarına, kamu tüzel ve özel yöneticilerine, STK ve diğer tüm mevcut kurum ve kuruluşlara, spor, sanat, kültür, eğitim, sağlık, vakıf, dernek vs. gibi, Rize genelinde var olan bütün kamuoyuna kısa zamanda kendisini sevdirmiş, gece, gündüz demeden yüksek tempolu çalışmalarıyla Rize’mizde en uzun görev yapan Valimiz unvanına sahip olacaktır inşallah.

4 aya yaklaşan bir zamanda, Rize’nin genelini mesai mefhumu gözetmeksizin, karış karış arşınlayıp kucaklayan, yapımı devam eden ve hizmete açılacak olan onlarca proje ve yatırımı yerinde inceleyen, ilgililerden bilgi alan, biran önce hizmete girmeleri için sorunları yerinde çözen ve tamamlanmaları süreçlerini hızlandırma talimatı veren, bu süre zarfında birçok bakanımızın ilimizde çalışma ve inceleme programlarına başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan, Sn. Rize Valimiz Kemal Çeber’in, Rize genelinde gerçekleştirdiği bu yüksek tempolu, dur durak bilmeyen, mesai gözetmeyen bir o kadar dikkatli ve hızlı yerinde inceleme, denetleme, tanışma vs. gibi ziyaretlerini sayınca, karşıma 211 adet ziyaret rakamı çıkmış oldu. Makamında kabul ettikleri, karşıladıkları misafir ve ziyaretçi rakamları buna dâhil değildir. 211 adet çalışma ve inceleme ziyaretleri, makam dışında, ilçe, belde, köy ve mahalle vs. gibi sosyal ve toplumsal, halkla kaynaşma ve buluşma ziyaretlerinden oluşmaktadır. Sn. Valimiz Kemal Çeber’e tebriklerimle, “Maşallah, Nazar Değmez İnşallah” diyelim.


RİZE VALİSİ SN. KEMAL ÇEBER’İN YOĞUN ÇALIŞMA TEMPOSU

Bayram Ali KAVALCI

27.02.2019 07:40:40

6