Müsiad (Müstakil İş Adamları Derneği) Rize Şubesi 12. Olağan Kongresi yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde yeni MÜSİAD Rize Şube Başkanı, Rize’mizin sevilen, hayırsever iş adamlarından Recep Taylan oldu. Rize Şube Başkanlığı 12. Olağan Genel Kurul toplantısı geçen Ocak ayının sonunda İyidere Babilon otelde yoğun bir katılımla gerçekleşmiş oldu. Müsiad’ın tüzüğünde her başkan iki dönem seçilebiliyor. Bu uygulama bence diğer STK’lara örnek ve yerinde bir tüzük karardır.

Hatırlayabildiğim kadarıyla, RizeMüsiadŞubesi 2003 yılında kuruldu.Müsiad Rize’nin ilk kurucu Başkanı YılmazÇoruh olup, ardından şimdi ki RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, Cem Temizel, Mahmut Dabak ve Dabak’ın ardından geçen Ocak ayında, Müsiad Genel Başkanı Nail Olpak ve Müsiad’ın Kurucusu eski Genel Başkanlarından Ali Bayramoğlu’nun da katıldığı 12.Olağan Genel Kurul toplantısında tek listeyle gidilen seçimde,iş adamı Recep Taylan yeni dönemin başkanı oldu.

Yukarıda Müsiad’ın ilk kuruluşundan bu güne kadar isimlerini zikrettiğim, Rize Müsiad’da çeşitli yıllarda Müsiad’ın tüzüğü çerçevesinde, Şube başkanlığı yapmış olan Rize’nin sevilen, saygı, hayırsever iş adamları, Rize’mizde kendi ekonomik güçleri kapmasında yatırmalar yapmış, insanlarımıza ve gençlerimize istihdam alanları açmışlardır. Rize kamuoyu çoğunluğu tarafından her birisi iyi tanınan bu değerli iş adamlarımız sermayeleri çerçevesinde yeni iş ve aş yerleri açmaya devam eden,şehrimizin, saygın, hayırsever, muhafazakâr iş adamları olarak tanınmaktadırlar.

Rize MÜSİAD ve Rize Genç Müsiad Rize Şubeleri, Rize’nin iş dünyasına, sosyal, kültürel ve İnsan Kaynakları hayatına yönelik çok önemliprojelerlekuruluşundan bu yana hizmet vermeye devam ediyor. Rize Müsiad, Rize’de yapmış olduğu ciddi proje yatırımları, iş dünyasına yönelik eğitimleri, panelleri,sosyal, kültürel farkındalıklarıyla örnek teşkil eden önemli toplumsal hizmetleri iş dünyasıyla, el, ele hayata geçirmektedir.

O nedenle, MÜSİAD Türkiye’nin ve Rize’mizin güçlü ve etkin STK’larından birisi olmaya devam etmektedir. Gerek ilk kuruluşundan bugüne kadar başkanlık görevinde bulunan ve en son tüzük gereği ile iki dönem Rize Şube Başkanlığı görevini diğer başkanlar gibi başarıyla yürüten, başarı çıtasını daima yükselten, Anadolu’nun bağrından doğmuş, gönül ve dava insanı Mahmut Dabak abimizi tebrik ediyorum. Yeni göreve seçilen bir başka Rize’mizin genç, iş, siyaset ve dava insani Recep Taylan beyi ve beraberinde yeni seçilen yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Her birinin çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.


RİZE MÜSİAD GÜZEL İŞLER YAPIYOR

Bayram Ali KAVALCI

7.03.2017 15:37:16

6