Yangın'ligde kalma sevinci yaşamadım'

Hedefimiz bir üst lige çıkma potasında olmak olacak. Bunu becerip, beceremeyeceğimizi de zaman gösterecek. Alacağımız destekler bizim yapacağımız kadroyu da şekillendirecektir. Dolayısıyla da hedef veya iddialı demeçleri de zaman içersi

PAZARSPOR-RİZESPOR 12.05.2014 09:41:55 72 2
Yangın
Gökhan TELATAR
Başkan Hüseyin Yangın,” sezonu sahamızda oynadığımız Kızılcahamam maçı ile tamamladık. Herkesin izlediği gibi sezonu bol gollü bir galibiyet ile tamamladık.
13. Galibiyetimiz oldu ve en fazla galip gelen takımlar arasında 6.veya 7. Sırada olmalıyız. Bütün emeği geçenlere çalışanlara yöneticilerimize, sahada ter döken arkadaşlarımıza, sezon başı birlikte olduğumuz sporculara ve hocalarımıza devre arası birlikte olduğumuz Hasan Çelik hocamıza ve ekibine teşekkür ediyorum.

Devre arasında 14 puan ile düşen takımlar arasında gösterilen bir Pazarspor, ikinci yarıda gösterdiğimiz olağan üstü bir performans ile 28 puan gibi önemli bir puan elde ederek 42 puanda tamamladık. Bu performansı ilk yarıdan itibaren gösterseydik bu gün Play-off oynayan takımlardan biride biz olacaktık. Ancak maalesef olmadı bununda muhtelif sebepleri var, ekonomik, teknik, idari sebepleri var. Bizimde mutlaka hatalarımız olmuştur. Ben ligde kalmamızın kesinleştiği haftada lige de kalma sevinci yaşamadım. Biz ligde kalmaya sevinecek bir takım değiliz. Bilakis üzülmemiz lazım her ne kadar bu yarışı önemli kulüpler içersin de götürsek de Pazarspor 25 yıla yakın süre ile profesyonelliği götüren bir kulüp. Bunun beş yılı da ikinci ligde, dolayısıyla tecrübeli bir kulübüz. Yönetimsel olarak da istikrarlı bir kulüp olduğumuza göre de tecrübeli bir yönetimimiz var ve yıllardır bu işi yapıyoruz.

Bu nedenle de aha iyi yerlerde olmalıydık en azından Play-off oynaya bilmeliydik. Bu nedenle de yönetimsel anlamda kendimi başarısız buluyorum. Ancak ligde kalmak önemlidir bunu sağlayan sporcu ve hocalarımız çok başarılıdır. Bu başarısızlığın nedenleri de sezon başında yaptığım konuşmalarda belirttiğim gibi bizim kendi gücümüzü kulübün sabit gelirlerini topladığımız zaman bir buçuk milyon lirayı bulmayan bir bütçeden bahsediyoruz. Bu ligin olmazsa olmaz bütçesi ise üç milyon liradır. Geriye kalan bir buçuk milyon lirayı temin etmemiz gerekiyordu. Bunu da sezon başında belirtmiştik ben yarısını yönetim olarak karşılarım ancak diğer yarısını mutlaka Pazar’ın dinamiklerinin devreye girerek bizi destekleyerek sağlaması gerekiyordu. Bu sağlanması halinde başarı sözü vermiştik. Bu destek yeteri kadar gelmezse de kan ve gözyaşı dökeriz diye extrem bir cümle kullanmıştım yanı üzüntü çekebileceğimiz belirtmiştim. Maalesef de o günkü söylemimin de bir bölümü sezon içersin de gerçekleşti. İlkyarı yedi maçlık yenilgi serisi ve ikinci yarıda da dört maçlık yenilgi serisinde de tehlike çanlarını hep üzerimizde hissettik. Bunun böyle olacağını da sezon başında ben söylemiştim. Ama şunu da söylemiştim ben Hüseyin Yangın ve ekibim bir şekilde bu takımı ligde tutacağımı da belirtmiştim. Bunu yapamasaydım zaten görevi bırakırdım. Olamayacağını anlasaydım ilk yarıda da görevi bırakırdım.

Ancak ikinci yarıda önemli hamleler yaptık. Bunda da Futboldan sorumlu As Başkanımız İbrahim Karabekir başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. İbrahim Karabekir kardeşimizin özverili çalışmaları bize büyük katkı yaptı. Yine birinci dönem çalıştığımız hocalarımız ile beraber sportif yönetim de değişti. Bu boşluğu da ikinci yarı Ali Telatar kardeşimiz doldurdu oda varıyla yoğuyla gecesi gündüzüyle takımla beraber geçirerek önemli bir eksikliği giderdi. Daha önce sportif olarak profesyonelce takımı yönetirken bu dönemde yönetim bazında bu işi yaptık bu bakımdan Ali Telatar’ın da büyük katkıları var.

Geçen yıl şampiyon olup çıktığımızdaki hocamızla bu yılda Şevki Tonyalı kardeşimizle devam ettik. Onla da ilk 10 maç başarılı bir dönem geçirdik ve devamı gelmeliydi ama o son yedi maç aklımdan çıkmıyor. Yedi maçta puan alamamak hepimizi Şevki Hocamızı da çok üzdü. Bununda sebepleri var ben geçen yıl bizi üçüncü ligden geçen yıl bizi üçüncü ligden taşıyan sporcularımızla birlikte olmak konusunda irademi vefalı olma noktasında ortaya koymuştum. Orada şevki hocamı dinlemedim, keşke dinleseydim. Dinleseydim biz ilk yarı 14 puan değil en az 20 puanın üzerinde olurduk. Bu bakımdan kendisinden de özür diliyorum. Onu dinleseydik belki sezonu onunla tamamlardık ama maalesef kadroda olmasını istediğimiz sporculardan gerekli verimi alamadık. Oynamak, oynamamak problemlerini ortaya attılar sonun dada belliki o huzursuzluk o yedi maçta puan alamamamıza neden oldu. O maçları da hatırlayın çok ezilerek değil ufak nüanslarla kaybettiğimiz maçlar. Yoksa bir iki maç dışında hiçbir maçta Pazarspor ezilerek kaybetmemiştir.

Hak edeceğimiz galibiyetler tek gollü mağlubiyetler ile sonuçlanmıştır. Devre arası hocamız ayrılmak durumunda olduğunda ben bu işi sadece hoca sorunu olmadığını çok iyi biliyordum. O günler dede gereken operasyonlarda yapıldı. Bu operasyonları da yapan benim sorumlusu da bizzat benim. Ben yeni gelen hocaya aynı kadroyu teslim etseydim belki aynı huzursuzluk ikinci yarıda da olacaktı bu gördüğünüz transferlerin bir bölümünü de yapamayacaktık. O açıdan şevki hocamın raporunu birebir uyguladım. Bizi bu noktaya getiren belki de o raporu uygulamamın bir neticesidir. Bu anlamda da onun duruşuna da teşekkür ediyorum bizi yönlendirdiği için. Daha forması için, daha dinamik bir takımla ki ikinci yarı transferlerimiz hemen hemen hepsi her maçta oynadı onlara da özellikle teşekkür ediyorum gösterdikleri özveriler için.

Bu noktaya gelmemiz sezon başından beri emeği geçen her kesin eseridir. Şimdi bu sporcu kardeşlerimizin hocalarımızın bu emeklerinin karşılıklarını bir şekilde ödeme gayretimiz var. İkinci yarıda bu oyuncularımız maç başları ve pirim borçlarımız var bunları ödemek zorundayız. Bu gün itibarı ile 200 milyar gibi bir banka borcumuz bulunuyor sporcularımızın maç başları ve primlerini ödeme konusunda. Bunun dışında kamu oyu çok iyi bilsin bu gün Pazarspor kulübünün ayda 30 bin lira sosyal güvenlik pirimi ve stopaj ödemesi var. 20 bin lirada personel maaşı ile beraber sadece 50 bin lira sabit idari gideri var. Bunun üzerine futbol takımının giderlerini de koyduğunuzda bunlar çok ciddi rakamlar, bunun altından kalkmak kolay değildir ancak biz bir şekilde benim yönetim kurulunda da bulunduğum süreçte bunu bir şekilde hiçbir destek almasak dahi gerçekleştireceğiz. Ama bir kez daha sesleniyorum ilgililere, yetkililere destek verebileceklere, Pazar dinamiklerine bu kulübe destek olsunlar. Destek olunursa önümüzdeki yıl çok daha farklı bir Pazarspor izlettiririz olunmazsa yine söylediğimiz gibi sıkıntı yaşayan bir Pazarspor izleriz bunu da hiç kimse arzu etmez.

Özelliklerde sahamızın müteahhitte teslim edilmesinin ardından çok kaliteli bir zemin ve maraton türbininin büyütülüp üstünün kapatılması ile birlikte gerçekten butik bir stadımız olacak. Önümüzdeki yılda o stada yakışır bir takımla mücadele etmesi lazım Pazarsporun. Buda ekonomik olarak güçlü olmaktan geçer umarım önümüzdeki süreçte bu beklentileri karşılayacak hamleleri görürüz onun üzerine bizim bilgi birikimimiz gücümüzle önümüzdeki yıl daha farklı bir Pazarspor izlettirme imkanını buluruz. Bize destek olan Çaykur’a, Şekerbanka tüm kurum ve kuruluşlara sayın Devlet bakanımız Hayati Yazıcı beye Millet vekillerimize, Valimize, Kaymakamımıza, Pazar belediyesine ve Belediye Başkanımıza, Çay fabrikalarına, Sivil toplum öğgütlerimize yeterli olmamakla beraber bize azda olsa destek olan çay üreticilerimize toplamda 72 bin tl lik destek aldık bu desteği verenlere de teşekkür ediyorum umarım önümüzdeki yıl bunun üzerine çıkarlar, yine önümüzdeki yıl kendi istekleri doğrultusunda taleplerimiz olacak, umarım artarak devam eder.

Yine bu gün ki maçta 10 tane alt yapımızdan oyuncu sahada görev yaptı. Onlarda önümüzdeki yıl için bizlere gereken mesajları da verdiler. Bizim en büyük özelliğimiz kendi yapımızdan oyuncuları Türk futboluna armağan etmek. Bununla beraber tecrübeli futbolcuları da kadromuza katıp önümüzdeki yıl daha güçlü bir Pazarspor izlettirmek. Bu ilkemiz önümüzdeki yılda devam edecek. Alt yapıda da önemli atılımlar yapıyoruz, Akademisi adı altında yaz spor okullarına da başladık. Sadece Pazardan değil civardan da boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla kardeşlerimizi yaz spor okuluna davet ediyorum. Bu işi de deneyimli pedagojik eğitimli hocalarımızla yapacağız. Bu sezon için emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki yılda yeterli desteği almamız halinde üst sıralara oynayacak. Hedefimiz bir üst lige çıkma potasında olmak olacak. Bunu becerip, beceremeyeceğimizi de zaman gösterecek. Alacağımız destekler bizim yapacağımız kadroyu da şekillendirecektir. Dolayısıyla da hedef veya iddialı demeçleri de zaman içersin de söylemek daha doğru olur. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla çok geniş toplantılar yapacağız ve hatalarımızı doğrularımızı değerlendirip yeni yol haritamızı çizeceğiz” dedi.

Hasan Çelik,” Ocak ayında geldik ve çalışmalara başladık, bu günde galibiyet ile bitirdik sevinçliyiz. Amacımız takımımızı ligde tutmaktı bunu da başardık. İlk seneler hep zordur, bu süreçte futbolcu kardeşlerim çok iyi çalıştılar hepsine teşekkür ediyorum haklarını helal etsinler. Bu galibiyeti de taraftarımıza hediye ediyoruz. Aslanlar gibi mücadele eden sporcularımı tekrar kutlayıp hepsini alınlarından öpüyorum. Ayrıca yönetim kurulumuza da teşekkür ediyorum. Ufak tefek sıkıntılarımız oldu bunları da inşallah çözerler diye düşünüyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
hüseyin karahan
12.05.2014 10:49:25
başkan hepsi sok iyide allah aşkına şu cocukların senetini nezaman vercen başkan yemeyin artık çocukların hakını uzakdan gelen futbolculara ver pazarlı yemesin parayı oyle bişe yok bakan allah reva gormez herkesin hakını verin hell olmaz

ahmet keleş
13.05.2014 13:41:44
güzel bir açıklama ve özeleştiri.şevki hocayı dinlemedim diyerek galiba kadroda olmasını istemediği sporcuları kadroda tutmak olmuş yanlışı.ama şevki hocada bu isimleri oynatmasa idi , hem istemeyip hemde oynatırsan ve o sporcuda bunu bilirse vay haline şevki hocam.kazarlar adamın altını.nitekim onlarda öyle yaptılar.hem seni hem pazarsporu yaktılar.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI