Taraftara, yönetime ve camiaya teşekkür ediyorum

Bize yapılan kötülüğü unuturuz ama iyiliği unutmayız. Rize'ye her zaman yeniden gelirim diyerek sözlerini noktaladı.

PAZARSPOR-RİZESPOR 10.02.2014 15:05:45 11 0
Taraftara, yönetime ve camiaya teşekkür ediyorum
Çaykur Rizespor'da alınan kötü sonuçların ardından istifa eden teknik direktör Rıza Çalımbay, kararının alınan saha sonuçları ile ilgisi olmadığını belirterek, Rencide edildiğimiz zaman burada durma şansımız yok dedi.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, istifa kararını birden bire almadıklarını, bunun bir sürecin sonucu olduğunu söyledi.

Bu kararı almanın kolay olmadığını anlatan Çalımbay, şöyle konuştu.

Böyle bir kararı vermek için iyice ölçüp tartmak gerekiyor. Camia adına tüm alternatifleri gözden geçirdikten sonra karar veriyorsunuz.

İş ahlakı açısından bazı şeyleri değiştiremezseniz o zaman yolunuzu değiştiriyorsunuz. Bu ayrılık inşallah sevdiğimiz takıma da başarı getirir.

TRANSFERLERİ HEP GEÇ YAPTIK
Sezona başarı hedefi ile başladıklarını ifade eden Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü Sezon başında 2'inci ligden çıkan bir takım aldık ve takviyeler yapmamız gerekiyordu.

Lige iyi başladık ancak takımı gördükten sonra bu takımın bize sıkıntı yaratacağını söyledik. Fakat herkes maalesef işler sarpa sardıktan sonra geriye dönüp, 'Niye böyle konuşuldu' demeye başladı.

O zaman önlemimizi alsaydık bu sıkıntıyı yaşamazdık. Eksikleri yönetime söyledik. Ama transferleri hep geç yaptık. Sezon başında ve ortasında durum böyle oldu.

İkinci yarının ilk maçına 17 kişi gitmek zorunda kaldık. Bu büyük dezavantaj oldu.

RENCİDE EDİLDİĞİMİZ YERDE DURMA ŞANSIMIZ YOK
İstifa kararının yönetimi kızdırmış olabileceğini ifade eden Çalımbay, Benim ayrılma nedenimin saha ve alınan sonuçlarla alakası yok. Öyle bir karar verdik. Bu takımın çok başarılı olacağına adım gibi eminim.

Kimsenin aklına bir şey gelmesin. Yıllar önce de takımı aldığımızda daha kötü durumlar vardı ama hiçbir zaman görevden kaçmadık. Her türlü zorluk karşısında mücadele ettik.

Ancak rencide edildiğimiz zaman burada durma şansımız yok. Her gittiğimiz yerde alnımızın akı ile geride beyaz sayfa bırakırız. Kimse bizim arkamızdan konuşamaz. Gittiğimiz yerde yüzde yüz iyi şeyler yaparız.

İyi bir şekilde ayrılırız. Taraftara, yönetime ve camiaya teşekkür ediyorum. Rize halkını severek gelmiştim. Burada çalışmaktan dolayı mutluluk duydum. Bu karar iki taraf içinde hayırlı olsun dedi.

EKSİKLERİ SÖYLEDİK, 'HOCA DOĞRU SÖYLÜYOR, TEDBİR ALALIM' DENMEDİ
İçinin rahat olduğunu ifade eden Çalımbay, 'Rizespor için şunu da yapmadık' diyeceğimiz bir şey yok. Kimseyle kişisel bir problemim de yok. Yönetimle de oturup konuştuk. Yönetimle tek sıkıntımız transfer konusunda oldu.

Her yönetimin kendine göre anlayışı vardır. Gönül isterdi ki iyi transferler yapalım. Sıkıntıları dile getirirken bunlar bize negatif olarak döndü. 'Hoca doğru söylüyor, tedbir alalım' denmedi, başka şeylerle karşılaştık.

Tek amacımız Rizespor'un başarısıydı. Bize yapılan kötülüğü unuturuz ama iyiliği unutmayız. Rize'ye her zaman yeniden gelirim diyerek sözlerini noktaladı.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı