Pazar’ın kurtuluşu ile beraber Pazarspor ’un da 50. Yılını kutladık.

1968 yılında kurulan ve amatör liglerde iki yıl mücadele verdikten sonra ilgisizlik nedeni ile kapatılıp 1973 yılında Başkan Hüseyin Yangın ve yönetim kurulu üyelerinden Talat Günday’ın da aralarında bulunduğu gençlerden oluşan bir g

PAZARSPOR-RİZESPOR 13.03.2018 08:52:36 138 0
Pazar’ın kurtuluşu ile beraber Pazarspor ’un da 50. Yılını kutladık.

Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başlayan program ardından Pazar Demokrasi meydanında açılan 50. Yıl sergisi ile sürdü. Öğleden sonra ise Suat Karabekir yıldızlar Turnuvası Müsabakaları Suat Karabekir Spor Eğitim Merkezi suni sahasında final maçları ile devam etti. Günün sonunda ise Deniz Konak’ta akşam yemeği ile programlar son buldu.

Başkan Hüseyin Yangın Akşam Yemeğinde yaptığı konuşmasında “Ülkemizin içinde bulunduğu durumlar nedeni ile camiamız insanlarının katılımı ile aile içinde mütevazı bir kutlamadan ziyade yâd etme, hatırlama programı düzenledik. Tüm katılanlara teşekkür ediyorum.

1968 de kurulan kulübümüz iki yıllık mücadelesinin ardından ilgisizlik nedeni ile kapatılmıştır. Kapatılmadan önceki son maçını yanılmıyorsam Kalkandere spor ile oynamıştık bende o maçın sporcularından biriydim. Daha sonra 1973 yılında tesadüf bu ki benimde aralarında bulunduğum bir grup gencin, kel Yılmaz’ın kahvesinde basın toplantısı yaparak yeniden destek arayışına girdik.

Hatta daha sonradan bulduğum o zaman ki haberimiz resimli bir şekilde Tercüman Gazetesi’nde çıkmıştı ve ses getirmişti. Pazarlı Gençler kendilerini kahve köşelerinden kurtaracak büyüklerini arıyor başlığı ile yayınlanmıştı.

1973’de tekrar kurulduk dolayısıyla da 50 yılı geride bıraktık. Bunun 27 yılı da kesintisiz Profesyonel liglerde geçti. Amatör yıllarda yaklaşık 23 yılda profesyonel anlamda yetişen futbolcu bir elin parmaklarını geçmiyor iken 92 yılından bu yana da bizden yetişen 100’ün üzerinde Pazarspor’a bedel kazandırıp üst liglerde mücadele eden oyuncularımız oldu.

Birde bedel kazandırmadan başka takımlarda üst liglerde mücadele edenleri düşündüğümüzde yüzlerce oyuncu yapıyor. Ve şuan bizdekilerde dahil olmak üzere faal olarak profesyonel liglerde oynayan 40’ın üzerinde sporcu var. İstatistiklere vurduğumuz zaman buda bir milyon nüfuslu bir ilçe kadar profesyonel sporcu yetiştiren bir kulübüz ki buda çok önemli bir şey. Yolumuza devam ediyoruz İki tane yarışmacı takımımız var İnşallah sezon sonunda hem futbolda hem de Hentbolda onlar bizi mutlu ederlerse daha coşkulu bir kutlamayı yaparız,” dedi.

Gecenin finalinde 50.yıl Pastasının kesiminde sahneye davet edilen Futbol ve Hentbol Teknik direktörleri ve Kaptanlar ile düğünlerimizin klasiği olan “bıcak kesmiyor” esprisinden her iki takım içinde sezon sonunda bir üst lige çıkmak sözü tören sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı