Efsane Rizesporlu vefat etti

Galatasaray, Karşıyaka, Göztepe, Altay, İzmirspor, Vefa, Adanaspor, Orduspor ve Rizespor'da da görev aldı.

PAZARSPOR-RİZESPOR 25.07.2016 15:34:39 41 0
Efsane Rizesporlu vefat etti
Fatih Sultan Kar / İST.

1973-74 Sezonunda 3. Lig Kırmızı Grupta Rizespor taze bir heyecanla yeni sezona yelken açarken teknik patronluğa Türk futbolunda saha içi pratiğinin yanı sıra teorisyen olarak da ustalığa yürüyen Bülent Eken’i getirmişti. Kısa sürede Rizespor taraftarıyla kaynaşan Eken Rize’de çok sevildi. Sezon boyunca 57 puan toplayan Bülent Eken’in öğrencileri 58 puanlı Çorumspor ile birlikte bir üst lige yükselmeyi başarıyor. Eken Rizespor’un ilk şampiyonluğunun mimari oluyordu.

Galatasaray Kulübü tören düzenleyecek
Rizespor’a tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşatan, Galatasaray’ın efsane futbolcusu Bülent Eken bugün 92 yaşında (25 Temmuz 2016) vefat etti. Kendisi için Çarşamba günü (27 Temmuz 2016) Saat 15.00 de Galatasaray Kulübü tarafından Türk Telekom Arena Stadı’nda tören düzenlenecek. Törenin ardından aynı gün Teşvikiye Camii’nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınacak ve Ayazağa’da toprağa verilecek.

Başarılarla dolu bir kariyer
Kariyerinde 13 kez A Milli Takım forması giyen Eken'in, 1942 yılında Galatasaray'da oynamaya başladığı ve 1954 Dünya Kupası kadrosunda yer aldığı ifade edildi. Galatasaray formasıyla İstanbul Ligi şampiyonluğu da yaşayan Eken'in, 1950'de İtalya'nın Salernitana takımının ardından 1953'te Galatasaray'a döndüğü ve bir yıl sonra futbolu bıraktı. İtalya'da teknik direktörlük eğitimi alan Bülent Eken'in, 1963 yılında A Milli Futbol Takımı'nı çalıştırdı, Galatasaray, Karşıyaka, Göztepe, Altay, İzmirspor, Vefa, Adanaspor, Orduspor ve Rizespor'da da görev aldı.


 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI