Başkan Yangın Sezonu değerlendirdi

Başkan Yangın "Bu yıl 50. Yılımızdı dolayısıyla da Futbol ve hentbol takımımızın şampiyonluk yaşaması için çalışmalarımız oldu bunu çok istedik ama iki takımımızda olmasını istediğimiz yerin bir tık gerisinde kaldı.

PAZARSPOR-RİZESPOR 24.05.2018 13:15:37 62 0
Başkan Yangın Sezonu değerlendirdi

PAZAR-Yeni sezon hazırlık çalışmalarına başlayan Pazarspor önceki gün yönetim kurulu ile yaptığı değerlendirmelerin ardından dün akşamda genel kurul üyeleri ile bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

Başkan Hüseyin Yangın’ın ikramında Deniz Konak otel Viya salonunda iftar yemeği ile bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri ardından da geride kalan sezonun ve gelecek yılın değerlendirilmesi karşılıklı söyleşi şeklinde gerçekleştirdi.

Başkan Hüseyin Yangın konuşmasında,”tüm üyelerimize katılımları nedeni ile teşekkür ederiz. Öncelikle bu sezon devre arasını lider tamamlayıp ardından Play-Off lara bile kalamamamız dolayısıyla üzüldüğümüz gibi, camiamızı da üzdüğümüz için daha hüzünlüyüz. Artık futbolda işler çok değişti hiçbir şey eskisi gibi değil sahada oynattığınız sporcular kendi oğlunuz bile olsa istediği parayı almadan topa ayağını bile vurmuyor. Bizlerde bu günümüz koşulları da biraz kendi, birazda kulübümüzün gücü ile ayak uydurmaya çalışıyoruz, ama daha öncede belirttiğim gibi masanın bir ayağı eksik kalmaya devam ediyor. Bu yılki bütçelerimize baktığımızda geride kalan yılda gelirimiz üç milyon üç yüz bin liradır. Geçen yıl yaptığımız kongrede önceki yıllar boyunca kulübe verdiğim 765.000 TL’yi hibe ettiğimi bundan feragat ettiğimi belirtmiştim. Ondan sonrada kişisel olarak bağış ve borç yapmayacağımı belirtmiştim. Ancak sadece bu yıl arkadaşlar yetmedi, eksik kaldık derken yöneticilerimizden 150.000 TL civarında katkı payı toplayıp verilen sözlerin tutulması adına bu yıl 600.000 TL civarında tekrar borç vermek durumunda kaldım. Bunun ile beraber toplamda dört milyon lira civarında bir gelir ve dolayısıyla da gider bütçesi ile bu sezonu kapattık. Burada bizim en büyük sıkıntımız her zaman olduğu gibi önceki sezonlardan kalan borçla sezona başlamamızdır. Bu yılda önceki sezonlara ait çeşitli kalemler altında beş yüz kırk bin lira borç ödemişiz. Önümüzdeki sezonda yine buna yakın geliri olması lazım ki Pazarspor bu liglerde yaşayabilsin.

Yeni sezona başlarken tüm bunları sizinde bilmenizi ve karşılıklı bir istişare toplantısı yapmak istedik onun içinde burada toplandık. Yine önümüzdeki sezon gündemimizde olan bir konuda Çaykur Rizespor’umuz süper lige çıktı bir kez daha tebrik ediyoruz, gönül isterdi ki bizde onlarla beraber bir üst lige çıkalım bunu 2013 de gerçekleştirmiştik. Başkan Hasan Kemal Yardımcı bizleri yakından tanır, takip eder ve olumlu görüşleri var. Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ın da bu konudaki destekleri ile birlikte Pilot takımı uygulamasına geçme düşüncelerimiz var. Geçen yıl bu uygulama kapsamında üç oyuncuyu Rizespor dan transfer ettik bunların tüm bedellerini de biz karşıladık. Dolayısıyla bu yıl eğer Pilot takım olacaksak bunun içini tam olarak dolduralım her iki takımında hak ve menfaatleri doğrultusunda olsun dedik. Bayağıda mesafe aldık konuyla ilgili, Başkanla son görüşmemizde her iki takımdan üçer yöneticinin katılımı ile bir komisyon oluşturulacak ve bu komisyonda bu uygulamayı yazılı metne dökecek. Bu uygulamanın gelişmesi ile bölgemizden Türk Futboluna daha fazla sayıda sporcu yetişmesine imkan tanıyacakken gençlerimizin de önünü açacak. Bununla beraber de kulübümüze önemli maddi, manevi katkıları olacaktır.

Bu yıl 50. Yılımızdı dolayısıyla da Futbol ve hentbol takımımızın şampiyonluk yaşaması için çalışmalarımız oldu bunu çok istedik ama iki takımımızda olmasını istediğimiz yerin bir tık gerisinde kaldı. İlk yarıyı lider tamamladığımız futbolda ilk beş de kalabilsek Play_Off oynayacek ken 6. Sırada tamamladık. Hentbolda da ilk üç takım süper lige çıkacakken biz sezonu 4. Olarak tamamladık. Bunun ekonomik sebepleri olduğu gibi kendi hatalarımızda mutlaka olmuştur. Kendi içimiz dede bunun değerlendirmesini yaptık şimdide burada sizlerle istişaresini yapıyoruz. Bu anlamda camiamızı da üzdük ilk yarıyı lider bitiren takımın kesinlikle en az Play_Off oynaması gerekiyordu Play_OFF oynasaydık da her şey farklı olurdu bunu geçmişte başardık, yine başarırdık. Dolayısıyla da verdiğimiz üzüntüden dolayı taraftarlarımız, camiamız kusurumuza bakmasın. Yeni sezona başlarken de hedefi olmayan bir Pazarspor’un bu liglerde olmasına imkan yoktur. Hedefi her zaman olacaktır. Yaşamasının birinci nedeni üst sıraları hedeflemesidir, hedefiniz yok ise hezimetiniz olur. Bu maksatlı hedef koyulup olmadığında da eleştirmek pek de doğru değil, biz iddialı olmadığımız zaman çok büyük sıkıntılar yaşarız geçmişte bunu gördük.

Bizim en büyük özelliklerimizden biride hem yarışmacı takım olmak hem de alttan sporcu yetiştirmek. Play_Off oynayan veya şampiyon olan takımlara baktığınızda hep tecrübeli sporcularla oynamışlar biz Play_Off’u ucundan kaçırdık ama genç sporcu yetiştirmeye ve oynatmaya da devam ettik. Genç sporcu teşvikin den de önemli rakam alacağız grubumuzdaki takımların çoğu bunu alamıyor çünkü hep yaşlı oyuncularla oynuyorlar. Buda bizim için gurur vericidir.

Bu yılki istediğimiz sonuçları alamamamızdaki en büyük etkenlerden biride saha zeminimizin çok kötü olmasıydı. İçerde 17 puan kaybettik dışarıda daha başarılıydık. Bu dönemde Pazarda ciddi yatırımlar yapılıyor bunlardan biri de Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak’ın katkıları ile kendisine teşekkür ediyoruz, saha zeminimiz yenilenerek. Protokol türbini de yıkılıp boydan, boya 1500 kişilik, toplamda 5.000 kişilik modern bir hale getirilecek. Hem zemin hem türbin yenileneceği için muhtemelen önümüzdeki yıl en azından ilk yarı maçlarımızı Pazar da oynayamayacağız ama bu zorluğu çekerken de güzel bir eser kazanacağız. Arkasından ışıklandırmada yapılacak ama ilk etap da değil. Yine Orman genel müdürlüğünden kiraladığımız alanın alt yapı çalışmaları bitti orada da sayın bakanımızın yardımı ile tesis saha yapma çalışmaları başladı. Biz önce kulüp olarak başladık arkasındanda destek gelecektir. Ben hepinize katıldığınız için teşekkür ederken sizlerinde mikrofon alıp bizlerin yanlışlarını doğrularını dile getirmenizi dolayısıyla bizleri eleştirmenizi bekliyorum'dedi.

Başkan Hüseyin Yangın’ın ardından CHP ilçe Başkan’ı, Abdullah Yıldız,Eski Başkanlardan Mustafa Taşkın, Yönetim kurulu üyesi Talat Günday, Genel Kurul üyeleri Neşet Çakır, Hasan Hasanoğlu ve Ömer Faruk Gencer söz alıp görüşlerini belirtirken karşılıklı söyleşi halinde program devam etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI