Basın vatandaşla devlet arasında iletişim sağlar

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Öz mesajında;

PAZARSPOR-RİZESPOR 24.07.2014 10:43:31 25 0
Basın vatandaşla devlet arasında iletişim sağlar
TARBZON VALİSİ ABDİL CELİL ÖZ'ÜN MESAJI
“Hür basın demokrasinin vazgeçilmez müesseselerinden birisidir. Toplumsal değerlere kişisel hak ve özgürlüklere saygılı, ülke menfaatini hep önde tutan, halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır.

Basın, yazılı ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Özverili basının sürekli gelişmesi dileği ile Basın - Yayın kolunda çalışan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar; çalışmalarında başarılar dilerim.”

RİZE VALİSİ ERSİN YAZICI'NIN MESAJI

Vali Yazıcı,24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının 106. Yıldönümü nedeni ile yayımladığı mesajda, tüm yerel basın mensuplarının Basın Bayramı'nı kutladı.

Vali Yazıcı, mesajında, 'Yaşadığımız bölge ve dünyadaki gelişmeleri, doğru, yansız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak, ihtiyaç sahipleri ile görevliler arasında köprü vazifesi kurmak gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenen basın mensuplarının, zaman ve mekân mefhumu gözetmeden çalışmasını ilimiz ve ülkemiz adına büyük bir kazanım olarak görmekteyim.' dedi.

Vali Yazıcı açıklamasına şöyle devam etti:

Rize’mizin ülkemizde her alanda üst sıralarda yer alması yönünde ortaya koyduğumuz projelerimizde bizlerle birlikte hareket eden Rize basınının yansız, ilkeli, açık ve hür yayın anlayışını benimsemesi ve bundan taviz vermemesi takdire şayandır. Bu konuda üzerlerine büyük görevler düşen basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Halkın ortak sesini doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla dile getirip, kamuoyunun beklentilerini yansıtmak suretiyle çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayan basın mensuplarıyla, el ele vererek hep birlikte ilimiz için en iyi hizmetleri vermeye devam edeceğiz.

Fikir özgürlüğünün önündeki en önemli engellerden biri olan sansürün kaldırılmasının 106. Yıldönümü nedeniyle, İlimizde görev yapan tüm basın çalışanlarının bu önemli gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI