VALİLİĞİ ZİYARET ETTİLER!

Tahsisler konusunda gerekli çalışmaları yapmalıyız

PAZAR-RİZE 27.09.2013 19:18:18 28 0
VALİLİĞİ ZİYARET ETTİLER!



Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu Yönetim Kurulu (OSBÜK) Üyeleri Selim Yedikardeş, Yunus Çiftçi ve beraberlerinde Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile OSBÜK üyelerinden oluşan bir heyet, Rize Valisi Nurullah Çakır’ı Makamında ziyaret etti.

Ziyarette; her bölgenin kendine ait özellikleri olduğunu, Gaziantep’te bulunan bir organize sanayi bölgesi ile Samsun’da bulunan bir organize sanayi bölgesini kıyaslarken bulundukları coğrafyaya göre farklı sonuçlar elde edileceğini ifade eden Vali Çakır, “Bilindiği üzere Rize’de de organize sanayi bölgesi için iki tane alanı tespit edilmiş. Bunlardan bir tanesi Ardeşen’de, diğeri de Kalkandere İlçemizde. Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızca yapılan ısrarlı ve fedakar çalışmalar sonucu, Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi konusunda, kamulaştırma çalışmalarının %90’lara kadar geldi. Bu itibarla Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili belli bir noktaya kadar gelinerek ve alt yapı çalışmalarına başlandı. 2014 yılında belli işletmelerin temellerini attırmayı arzu ettiğimiz Kalkandere OSB için bundan sonraki süreçte, bölgemizde var olan sanayi sektörleri ve Ovit Tünellerinin açılmasından sonra öngörülen ticari faaliyetler hakkında bir raporun hazırlaması ve hazırlanacak bu raporun referans olarak kabul edilerek, tahsisler konusunda gerekli çalışmaları yapmalıyız” dedi.

Vali Çakır, konuşmasının devamında; Rize Organize Sanayi Bölgesi konusunda yapılacak çalışmalarda, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşunun gereken desteği vereceğinden emin olduğunu ifade ederek, nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI