VALİ ÇAKIR SEVGİ GÖTÜRDÜ!

Çakır ailesi, her yaştan öğrencileri bayram tatilinde yalnız bırakmıyor…

PAZAR-RİZE 14.10.2013 16:34:34 25 0
VALİ ÇAKIR SEVGİ GÖTÜRDÜ!





Milletçe; insanların birbirlerini ziyaret ettiği, dargınların barıştığı, dostlukların pekiştiği, çocukları sevindirmek için hediyeler verdiğimiz Kurban Bayramı arifesinde, Rize Valisi Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır da, ‘Sevgi Evlerinde’ kalan çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi.

Milletimizi bir arada tutan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren örf ve adetlerimizi, çocuklarımızla birlikte yaşamak ve bu geleneklerimizi onlara aktarabilmek adına böyle bir kahvaltının düzenlendiğini ifade eden Vali Çakır, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada; “Sizlerin yaşında iken, eğitimimizden dolayı uzun bayram tatillerin birçoğunda bizlerde evimize gidemedik. Bu anlamda bizde sizin gibi gurbeti yaşadık. Önemli olan, mutlu olmasını bilip kendinize zaman ayırmak ve zamanı iyi değerlendirmenizdir. Okuldaki ders programlarınızla yetinmeyip, kendinizi geleceğe hazırlama noktasında gayret gösterin. Kültür, sanat, yabancı dil ve spor alanında faaliyetler yapın. Bu tür faaliyetler için öğretmenlerinizden destek istemekten çekinmeyin. Başarı, geleceğe dönük neyi amaçladığınız ve neyi yapmak istediğinizi bilmek ve ona göre fedakarlık yapmaktan geçer” şeklinde konuştu.

Çocuklarla birlikte olmaktan, ailece mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Çakır, çocukların bayramlarını kutlayarak, hediyeler dağıttı. Etkinlik çocuk sineması ile devam etti.

Çakır ailesi, her yaştan öğrencileri bayram tatilinde yalnız bırakmıyor…

Daha önce, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrenim gören ve 9 günlük bayram tatilini memleketlerine gitmeyerek Rize’de geçirmek isteyen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun Rize’de ki yurtlarında kalan öğrencileri ile bir araya gelen Çakır Ailesi, bu defada Milli Eğitim müfredatına tabi olan ve okul yurtlarında kalıp bayram tatilinde memleketlerine gitmeyerek Rize’de kalan öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle sohbet edip, tavsiyelerde bulunan Vali Çakır, Rize’de iyi bir tatil geçirmelerini, tatili süresi içerisinde eğitim ve öğretim konusundaki hazırlıklarını iyi yapmalarını ve öğretmenlerinin ile Rizelilerin kendilerine sunacağı imkanlarla yöreyi tanıma adına, tatili bir fırsata dönüştürmelerini istedi.

Misafir öğrencilerle teker teker bayramlaşarak ailelerine selamlarını ileten ve kendilerine çeşitli hediyeler dağıtan Vali Çakır, bayram tatilini Rize’de geçiren öğrencilere yönelik etkinliklere, yaş gruplarına uygun sinema filmi izlemelerinin ardından değişik il ve ilçelerden gelen öğrencilerin yöreyi daha iyi tanımaları adana Rize Kalesinin yanı sıra çeşitli tarihi ve turistik alanlara da geziler düzenleneceğini söyledi.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI