Spor Kenti Pazar’da Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluğuna Sporcu yetiştiriliyor

Spor Kenti Pazar’da Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluğuna Sporcu yetiştiriliyor

PAZAR-RİZE 11.12.2019 14:24:18 152 0
Spor Kenti Pazar’da Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluğuna Sporcu yetiştiriliyor

Ali Akyıldız

PAZAR-Pazar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Kaya, “SPOR KENTİ Pazar’da Dünya Şampiyonası ve Olimpiyatlara Sporcu yetiştiriyoruz” dedi.

Pazar Gençlik ve İlçe Spor müdürlüğü olarak Pazar’da 7 antrenörle 11 branşta faaliyet göstermekteyiz” söyleyen İlçe Müdürü Halil Kaya “Salon sporları ve futbolla beraber ilçemizde 1500 sporcuya eğitim vermekteyiz” dedi.

Judo, güreş, halter, basketbol ve birçok branşta hizmet veriyoruz. Ayrıca İlçe Kaymakamlığı himayesinde yürüttüğümüz iki projemiz var ifadelerini kullanan Kaya, ”Sporla büyüyorum ve Yüzen Okullar” Projesi, bu projelerimize 2.ci,3.cü ve 4.cü sınıf öğrencilerimizle beraber sosyal etkinlik saatlerinde çocuklarımızı okullardan almak suretiyle, il merkezindeki yüzme havuzuna gönderiyoruz. Bu sporcularımızın bonesini, mayosunu il müdürlüğümüz bütçesinden karşılamak üzere alanında uzman antrönerler eşliğinde eğitim vermekteyiz. Onun dışında da 2.ci ve 3.sınıf öğrencilerimize “Sporla büyüyorum” kapsamında spor salonuna taşıyarak 7 branşta eğitim vermekteyiz. Okullarda yapılan taramalarda 18 öğrencimiz 2.nci aşamaya kaldı. Sporcularımız yaklaşık 2 ay boyunca uzman hocalar eşliğinde eğitim aldılar. Şimdi ise 18 sporcumuzu il merkezimize gönderiyoruz. Orada tekrar bir taramaya tabi tutulacaklar, tarama aşamasından sonra 1 yıl bir eğitim verilecek ve çocuklarımızı olimpiyat ve dünya şampiyonası yolunda hazırlamış olacağız “ dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI