SAHTE PARAYA DİKKAT

İL EMNİYET MÜDÜRÜ DİKKAT ÇEKTİ!

PAZAR-RİZE 10.10.2013 10:23:23 13 0
SAHTE PARAYA DİKKAT

               


                Rize Emniyet İl Müdürü Hüseyin YENİCE;

                SAHTE PARAYA DİKKAT ÇEKTİ

            Rize Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Kurban Bayramı dolayısıyla başta hayvan pazarı olmak üzere, Türkiye’nin değişik şehirlerinden Rize ve ilçelerine gelerek kurban pazarında, kurbanlık hayvan satışı yapanları sahte para konusunda dikkatli olmaya davet etti.

           

     
      Emniyet Müdürü Yenice, Daha çok Doğu Anadolu illerimizden gelen ve aralarında çok sayıda hayvan ticareti yapan Rizeli esnaflarımızın da bulunduğu kurban pazarımızda hep birlikte büyük bir yardımlaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik içerisinde kurbanlık satış ticareti yapan besicilerin ve kurban alışverişi yapan vatandaşların piyasada dolaşan sahte para noktasında çok dikkatli olmaları noktasında uyardı.
     
      Rize Emniyet Müdürü Yenice, Esnaflarımızın bu gibi olumsuz bir durumla karşı karşıya kaldıklarında kurban pazarında görevli polis ekiplerimizi ve yahut hemen 155 ihbarı aramalarını kendilerine en yakın polis merkezimizi bilgilendirmelerini bekliyoruz diye ifade etti.

            Rize Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, “Yakın bir tarihte Rize Merkezinde sahte parayla alış veriş yapan kişinin esnaflarımız tarafından ihbarı neticesinde şehri terk ederken, Emniyet görevlilerin sıkı takibi sonucunda İyidere İlçesi Sarayköy mevkisi Karadeniz Sahil yolunda şüpheli şahsı yakaladıklarını, Cumhuriyet Savcılığına verilen bilgiler doğrultusunda Savcılıktan alınan talimatlar neticesinde şüpheli şahsın aracında yapılan aramada 144 adet 100 TL’lik sahte banknot ve 35 adet farklı markada kaçak sigaraya el koydukları söyledi.  Bu şüpheli şahsın şehrimiz merkezide 4 ayrı ticari iş yerinden sahte parayla alışveriş yaptığı, iş yeri sahiplerinin müşteki sıfatıyla vermiş oldukları ifadeler doğrultusunda resmi makamlarımızca tespit edilmiştir. Bilhassa 100. TL’lik banknotlar olarak piyasaya sürülmeye çalışılan sahte para konusunda başta esnaf ve tüccarımız olmak üzere tüm halkımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz.”dedi Müdür Yenice, Dokuz günlük bayram süresince şehrimizin asayiş noktasında Emniyet Teşkilatımızın her bir birimi bayram boyunca 24 saat görevlerinin başında olacaklardır. Bu kurban bayramını halkımızın huzur, mutluluk, sevgi ve kardeşlik içerisinde hiçbir olumsuz olaya meydan vermeden bayramlara yakışır, bayram havasında geçmesi için her türlü asayiş tedbirlerimizi sürdüreceğiz. Bu duygularla tüm Rizeli hemşerilerimin ve teşkilat mensuplarımın kurban bayramlarını tebrik ediyorum diye.” konuştu.

 HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı