Rize’ye 1,5 Milyonluk 17 Semt Sahası Yapıldı

Rize’ye 1,5 Milyonluk 17 Semt Sahası Yapıldı

PAZAR-RİZE 13.06.2018 08:00:12 14 0
Rize’ye 1,5 Milyonluk 17 Semt Sahası Yapıldı

RİZE-İslampaşa mahallesinde gerçekleştirilen 17 semt sahaları açılış törenine Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve yetkililer katıldı.

AĞBAL: “MALİYEDEN BİR KURUŞ ÇIKMADAN BU PROJE TAMAMLANDI”

Ağbal törende yapmış olduğu konuşmada, 'Ülkemizin spor alanında gelişmesi noktasında şehir statları projeleri başta olmak üzere her bir tarafa farklı farklı ölçekte, ebatta tesisler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Belediye Başkanımız, Spor Toto Genel Müdürlüğü ile yaptıkları protokolle Maliye'den bir kuruş çıkmadan bu projeyi gerçekleştirmişler. Maliye'ye herhangi bir maliyet olmadan gerçekleştirdikleri için de teşekkür ediyoruz.' dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Kasap tarafından Bakan Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Bak ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’ya bakır işlemeli tepsi hediye edildi.

Açılışın devamında sahada incelemelerde bulunan Ağbal ve Bak, sporcularla sohbet etti. Ağbal ve Bak sırayla kaleye geçerek birbirlerine şut çekti.

Maliye Bakanı Ağbal’dan Rize’de Borsa ve Odalara Ziyaret

Rize’ye gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal Rize Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasını, Rize Ticaret Odası'nı, Esnaf Odaları Birliğini ve Rize Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Bakan Ağbal’a ziyaretlerinde Gençlik ve Spor Bakanı ve Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve AK Parti yöneticileri eşlik etti.

Ağbal, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ziyaretinde yapmış olduğu konuşmada, Türkiye genelinde yeniden yapılandırma kanununa başvuru sayısının 1 milyon 6 bini bulduğunu dilerek, '1 milyon 6 bin vatandaşımız müracaatını yaptı, şu ana kadar 6,8 milyar liralık alacağı yapılandırdık. Gerçekten tarihi bir fırsat, özellikle geçmiş dönem borçlarının ödenmesinde olağanüstü imkanlar sunuyor' dedi.

Ödeme seçenekleri hakkında bilgi veren Ağbal, 'Ben olağanüstü bir başvuru bekliyorum. Bu sene bütçemize buradan 15-16 milyar liralık bir gelir gelecek ama diğer taraftan vatandaşlarımız da borçlarını vadeye yaymış olacaklar, 36 aya kadar ödeme imkanı var. Hem vatandaş memnun olacak hem de bizler memnun olacağız. Cezaları tamamen siliyoruz, vergilerin yarısını hatta yüzde 80'ini almıyoruz, o da büyük bir imkan” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI