Rize'nin en yaşlı Arzuhalcisi Kayıkçı

Rize’nin en yaşlı Arzuhalcisi ve eski köşe yazarlarından Yurdakul KAYIKÇI’nın Çaykur sevgisi sınır tanımıyor. Çaykur fanatiği Arzuhalci Kayıkçı, Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu’nun Çaykur’da sürdürdüğü, yatırımcı ve

PAZAR-RİZE 4.01.2017 12:57:00 42 0
Rize
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

 O BİR ÇAYKUR FANATİĞİ
Rize’nin, Kanburoğlu Sokağındaki ofisinde halen Arzuhalcilik mesleğini yürüten Yurdakul Kayıkçı (80) aynı zamanda fanatik derecede bir Çaykur tutkunu. Kayııkçı, yıllardır yurt içi ve yurt dışı gezilerinde valizinde en çok Çaykur çaylarını bulundurduğunu ve bu gezilerinde gönüllü Çaykur’un ürünlerini tanıttığını söylüyor.

Arzuhalci Kayıkçı, Çaykur olmasaydı, bugün böyle bir Rize olmazdı diyor. Kendisine dilekçe yazmaya ve danışmaya gelen müşterilerine Çaykur çayı ikram etmeden ev Çaykur’dan bahsetmeden müşterilerini göndermiyor. Kayıkçı, “Rize’nin bir diğer adı ve soyadı da ÇAYKUR’dur. ”diyor.

Rize’nin tanınmış Arzuhalcisi ve eski gazete yazarlarından Yurdakul Kayıkçı, Eski Çevre Bakanı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun Çaykur’da başta ürün çeşitliliği ve yeni projeler olarak hayata geçirmiş olduğu yenilikleri çok beğeniyor ve takdir ediyorum diyor.

Arzuhalci Yurdakul Kayıkçı, “İki binli yıllarda eşimle birlikte hac farizam ve umre ziyaretlerimde, yurt dışı gezilerimde yanımda getirdiğim en önemli ürün Çaykur’un çaylarıdır. 2009 yılında hac farizası için gittiğim, Mekke ve Medine’de Çaykur’un henüz bayisi yoktu. Ben o zaman Çaykur’un çok sayıda sallama çaylarını satın alarak, Mekke ve Medine’de girdiğim her mağazaya bir sallama Çaykur çayı hediye ediyordum. Tanıştığım insanlara hediye ediyordum. Şimdi ise, Çaykur genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu bey, şimdilerde Suudi Arabistan’da güçlü bir Çaykur bayisi bulmuş, Çaykur çaylarımızın artık bu ülkenin her yerinde bulunmasına sevindim. Mekke’de ise, Zemzem Towers da “Çayla” ismiyle bugün, siyah, yeşil, beyaz, meyveli, doğal çay ve didi soğuk çay çeşitleri gibi Çaykur’un ürettiği onlarca ürün çeşitlerinin yer alacağı mağazanın yakında açılacağına çok sevindim. Çaykur’un bilhassa İslam ülkelerinde yapmış olduğu bu gibi yatırımlar ülkemizin ve çayımızın geleceği için çok önemli yatırım ve tanıtımlardır. Gazeteci B. Ali Kavalcı Bey dostum, bana her ay uğrar, Genel Müdür Sütlüoğlu’nun yıllar sonra yayın hayatına kazandırdığı, Çaykur’daki faaliyet ve yatırımların ağırlıkta olduğu içeri, dop, dolu çok beğendiğim, “Çaylık” isimli dergiyi her ay hediye eder. Sayın Sütlüoğlu’nun başta memleketi Rize’mizde, ülkemiz genelinde ve yurt dışında Çaykur’u bir dünya markası yapan çalışmalarını, çeşitli günlük gazetelerden, sosyal medyadan ve Çaylık dergiden takip etmekteyim. Fotoğraflarda, ellerinde Çaykur çayları ve Çaykur şapkası bulunan Mekke ve Medine’deki bu Müslüman kardeşlerimize o yıllarda beraberimde getirdiğim, Çaykur çayı ve Çaykur yazan şapkaları hediye etmiştim” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI