Rize’de Geleneksel Sabah Kahvaltısı 46 Yaşına girdi

Sabah erkenden Rize-Pazar Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Camine gelen genç yaşlı vatandaşlar bayram namazını burada eda ettikten sonra, bayramlaşma yapıldı. Ardından daha önce planlandığı gibi Sabah kahvaltısı için bir araya gelindi.

PAZAR-RİZE 11.08.2019 09:17:10 180 0
Rize’de Geleneksel Sabah Kahvaltısı 46 Yaşına girdi

PAZAR-Rize-Pazar Cumhuriyet Mahallesi gençleri, yaşlılarından devir aldığı Bayram Sabahı Kahvaltıyı 46 yaşına taşıdı.

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında Geleneksel hale gelen Bayram Namazı sonrası Sabah Kahvaltının 46.sı yine Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Çardak’ta Kurban Bayramı sonrasında geniş katılımla gerçekleştirildi.

Sabah erkenden Şehitler Camine gelen genç yaşlı vatandaşlar bayram namazını burada eda ettikten sonra, bayramlaşma yapıldı. Ardından daha önce planlandığı gibi Sabah kahvaltısı için bir araya gelindi.

Organizasyonu düzenleyenlerden Mücahid Uzun yaptığı açıklamada “ Özellikle bu kahvaltımızı Mahallemizde bulunan ve tahminen 300 yıllık mazisi olan KONAK önünde düzenliyoruz. Yıkılmaya yüz tutan bu konağımızın restorasyonu için ilgilileri göreve davet ediyorum. Biz babamızdan devir aldık.46 yaşına giren Geleneksel Bayram Namazı sonrası Kahvaltıyı gerçekleştirdik. Bundan önceki dönemde aramızda olup bugün hayatta olmayan abilerime rahmet diliyorum. Hasta olup da aramıza katılamayan kardeşlerimize bu mübarek güde şifalar diliyorum” dedi.

Uzun,” Geleneksel kahvaltı Allah uzun ömürler verirse devam edecektir. Mahallemiz sakinlerinden olup da kahvaltımıza mazereti olanlar hariç, diğerlerini de böyle bir organizasyonda çok görmek isterdik. Buna rağmen Kurban Bayramı olmasını bildikleri halde geleneğimizin devam etmesi için aramızda bulunan gençlere ve bizlere eşlik eden yaşlılarımıza teşekkür ediyorum ve Tüm İslam Âleminin de mübarek Kurban Bayramlarını kutluyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI