Rize’de Balıkçı Tekne Sahiplerinden çağrı

Rize’de Balıkçı Tekne Sahiplerinden çağrı

PAZAR-RİZE 31.10.2019 11:33:15 162 0
Rize’de Balıkçı Tekne Sahiplerinden çağrı

PAZAR-Rize’nin Pazar ilçesi Yeşilköy mevkiinde yapılmakta olan Rize - Artvin Hava Limanı nedeniyle, Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy, deniz sahilinde bulunan balıkçı barınağı, Hava Limanı inşaatının dolgu çalışmaları sahası içinde oluşu, ve burada çalışan kamyonlara engel teşkil etmesi nedeniyle yetkililerce kapatıldı.

Balıkçı barınağının doldurulmasına karar verildi.

Barınakta Balıkçı kayıkları bulunanlar köy sakinlerine çağırı yapılarak kayıkların kaldırılması istendi. Vinçler vasıtasıyla barınaktan kaldırılan kayıkların sahipleri “belirsizliğin ortadan kaldırılmasını” istediler.

Yetkililer “Hava Limanı yapımı nedeniyle eski tünel yolu yoğun trafikten dolayı sıkışıklık ve tehlike arz ediyor, meydana gelecek olumsuzlukları yaşamamak için, kayıkların bulunduğu barınak doldurularak, liman dolgusu nedeniyle yol güzergâhı barınak tarafına alınacak ve böylece yaşanan olumsuzluklar ortadan kaldırılacak' dediler.

Barınak da kayıkları bulunanlar, yetkililer bize ' Barınak doldurularak, dolgu çalışması yapan araçların güvenli geçişleri sağlanacak, kayıklarınızı gelin alın dediler. Barınak elden gitti, kayıklar elde kaldı. Mağdur olanlara yetkililer tarafında Liman yapılacağı söyleniyor, şimdilik söylenti bu, UÇTUUÇTU KAYIKLARIMIZ UÇTU' dediler.

Kayık Sahibi Emekli Öğretmen Metin Atasaral “ Pazar ilçemize yapılan Havalimanı Yeşilköy, İkiztepe köylerini kapsıyor. Burada büyük kamyonlar hafriyat dolgu malzemesi taşıyorlar. Malzeme taşırken tüneli kullanıyorlar. 200 e yakın kamyon çalışıyor. Bu tünel aynı zamanda servis yoludur. Yolcu indirme bindirmede tehlike arz ediyor. İnşaat firması yetkilileri Yeşilköy’e ait olan ve 5 köyün kullandığı balıkçı barınağını doldurma kararı aldılar. Bize de kayıklarınızı çekin dediler. Bizde kayıklarımızı barınağın yanına sahil kısmına engel olmayacak yere çekiyoruz” dedi.

Şimdi balık mevsimi insanlar balığa çıkacaklar, evlerine balık getirecekler, bu bir hobi ama bundan para kazanan arkadaşlarımızda var” söyleyen Atasaral “Kayıklarımızı çektik ama bize ne zamana kadar liman yapacaklar? Barınağın Zelek limanına bitişik bir yerde yapılacağı konuşuluyor. Hatta oranın ihalesinin yapıldığı da söyleniyor. Fakat bizim balıkçı arkadaşlarımız Soğuksu barınağının da dolgu yapılıp doldurulacağından iki barınağı İkiztepe köyü aşağısında birlikte bir balıkçı barınağı limanı yapılmasını istiyor. Bu konu ile ilgili eski bakanımız Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ile de arkadaşlarımız görüştü. Tüm köylüler ve balıkçılar bunu bekliyor. Ne zaman yapılacağını da merak ediyor. Bu kayıklar burada ne kadar bekleyecek. Bunlar bir servet ve bazıları içinde geçim kaynağıdır. Yağmur, toprak, Çamur ve Kar’a ne kadar dayanır. Bir an önce Balıkçı barınağının yapılması gerekiyor” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı