Rize TSO Yüksek İstişare Kurulu İlk Toplantısı gerçekleştirildi.

Rize TSO Yüksek İstişare Kurulu İlk Toplantısı gerçekleştirildi.

PAZAR-RİZE 20.09.2018 10:48:27 44 0
Rize TSO Yüksek İstişare Kurulu İlk Toplantısı gerçekleştirildi.

Hayati Akbaş

RİZE-Rize TSO Yüksek İstişare Kurulu İlk Toplantısı gerçekleştirildi. Rize TSO Yönetim Kurulunun almış olduğu 14.08.2018 Tarih ve 19/7 No’lu karar kapsamında Oda Üyesi olan kişilerden oluşturulan “Yüksek İstişare Kurulu” Oda Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Abdulbaki Temizel, A. Vahap Köseoğlu, Ali Atılgan, Ali Şafak Şahinler, Fatih Kızıltan, Güven Aksoy, Hasan Kotil, Köksal Sevimli, M.Emin Toprak, M.Kemal Yazıcı, Murat Özdemir, Mustafa Mahmutoğlu, Ömer Faruk Ofluoğlu, Rahmi Metin, Recep Taylan, Ümit Dursun, Vedat Yavuz, Yılmaz Çoruh ve Yılmaz Katmer’den oluşturuldu.

Yüksek İstişare Kurulu’na başkanlık yapan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştirmiştir. Karamehmetoğlu konuşmasında 5174 Sayılı Kanunun ilgili hükümleri esas alınarak TOBB tarafından oda ve borsalarda Yüksek İstişare Kurulları oluşturulması istendiğini ifade ederek bahse konu kurulda ortaya çıkacak görüş ve önerilerin RTSO Yönetim Kurulu için yol gösterici nitelikte olacağını vurguladı. Yüksek İstişare Kurulunun çalışmalarının verimli şekilde sürdürüleceğine dikkat çeken Karamehmetoğlu, buradan çıkacak fikirlerin ve görüşlerin Rize Ticaret ve Sanayi Odasının çalışmaları ile gelecek vizyonuna büyük katkıda bulunacağını belirtti.

Yüksek İstişare Kurulu’mun görevleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Karamehmetoğlu, Odalara kanunla verilen görevler hakkında çalışmalar yapmak, görüş ve öneriler oluşturarak bunları yönetim kuruluna sunmak, ülke ekonomisine katkı sağlamak üzere yönetim kurulu tarafından havale edilen konuları değerlendirmek, kurul üyelerinin önerdikleri ve ilgili kuruluşlardan intikal eden konuları değerlendirerek görüş oluşturmak ve bu konularda raporlar hazırlamak. Bölgedeki ticari, sinai ve ekonomik gelişmeleri izlemek, bu konuda oda organlarını bilgilendirmek, ekonomik, sinai ve ticari kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, mevcut çalışmaları izlemek ve değerlendirmek. gibi görevleri bulunduğunu belirtti.

Toplantıda daha sonra Odamız Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirdi, çözüm önerileri hakkında açıklamalar yaptı. Başkanımız Karamehmetoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek, toplantı sırasında paylaşılan görüş ve önerileri Yönetim Kurlu üyeleri ile paylaşacaklarını ve değerlendirmeye alacaklarını ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı