Rize'de İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Rize İli 2018 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Bektaş Başkanlığında yapıldı.

PAZAR-RİZE 11.04.2018 06:28:11 13 0
Rize

RİZE-Üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen, kamu kurum-kuruluşlarınca yürütülen ve planlanan yatırımların değerlendirildiği, 2018 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş Başkanlığında yapıldı.

Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede; İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, hafif geçen kış mevsiminin ardından, bir iş sezonunun arifesinde Rize genelinde planlanan yatırımların değerlendirileceğini belirtti.

Rize’de gerek iklim yapısı gerekse coğrafi şartları gereği sıklıkla doğal afetlerin yaşandığına vurgu yapan Vali Bektaş, “Bu anlamda geçen yıl Çayeli-Kaptanpaşa bölgesinde yoğunlukta olmak üzere bir doğal afet yaşadık. Kamu kurum ve kuruluşlarınca bölgede daha önce yapılan kapsamlı altyapı çalışmaları olmasa idi afetin boyutları çok daha farklı olabilirdi. Yaşanan bu doğal olaylardan, gerekli dersleri çıkardığımızı düşünüyorum. İlgili kuruluşlarca yapılması gereken altyapı yatırımlarının tamamlanması için çalışmalara devam edilmekte. Bu toplantıda, arkadaşlarımız bu yatırımlar hakkında detaylı bilgiler verecek” dedi.

Ovit Tünelinde sağlanan kontrollü geçiş sayesinde bu yıl Rize-Erzurum Karayolu 12 ay kesintisiz ulaşım sağlandığını belirten Vali Bektaş, “Ovit Tüneli gibi büyük çaplı altyapı yatırımlarından olan Rize-Artvin Havalimanında da planlanan takvim doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Bunun yanı sıra bizde turizm altyapı yatırımlarımıza hız verdik. Yeşil Yol Projesi kapsamında Trabzon-Uzungöl’den Artvin-Arhavi’ye kadar kesintisiz ulaşımın sağlanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Busene sonuna kadar bunu sağlamayı ve dikey bağlantı yollarını da tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.   

Vali Bektaş, yaptığı açıklamaların son bölümünde dönem içerisindeki kamu yatırımlarının sektörlere göre dağılımını da özetledi. Bu anlamda yatırımların; ulaştırma sektöründe 2,6 milyon, tarım sektöründe 905 bin, enerji sektöründe 6,7 milyon, sağlık sektöründe 18 bin, eğitim sektöründe 29 milyon, turizm sektöründe 4,9 milyon, imalat gıda sektöründe 8,5 milyon, konut sektöründe 13 milyon ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 38,3 milyon TL. olduğunu belirtti.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.(Valilik)


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı