PES DOĞRUSU

RİZE BELEDİYESİ CEZA KESTİ

PAZAR-RİZE 11.02.2014 11:37:13 42 2
PES DOĞRUSU
Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fatih Seyis ve Pazar İlçesi EĞİTİM ÜNİVERSİTE BİRİMLERİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DERNEĞİ BAŞKANI Abdullah UZUN’UN ÇAY TV’DE KATILDIĞI SABAH PROGRAMI İÇİN GİTTİĞİ RİZE’DE Resmi araçlarına “OTOPARK ÜCRETİ KESTİLER”.

 Programa katılan Prof Dr. Seyis ve Abdullah Uzun Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine ait 53,DD,746 resmi plakalı aracına uygulanan bu davranışı tepkilere neden oldu.
Yüksek okul derneği başkanı Uzun yaptığı açıklamada” Sayın dekanımız ile birlikte Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesinin çalışmalarıyla ilgili bilgiler vermek üzere RTEÜ’ YE ait resmi plakalı araçla Rize’ye gittik. Aracımızı uygun bulduğumuz yere park ettik. Program bitince Pazar’a dönmek için aracın yanına gittiğimizde Rize Belediyesine ait RiP ARK tarafından araçta bırakılan tahsilât fişini gördük. Görevliye gidip konuyu izah ettik. Görevli “sizin 35 tl daha gecikmiş borcunuz var “ dedi. Ve buna çok şaşırdık. Resmi kurum aracına hemde eğitimle ilgili hizmet veren kuruma böyle bir uygulamayı dernek başkanı olarak kınıyorum. Belediye yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Bu uygulama yanlış. Nedeni ise; peki resmi araca kesilen bu parayı kim ve kimler ödeyecek? Araç sahibi aynı kurumda çalışan personel. Kurum ise Rize’de Kurulu bulunan başbakanımızın ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi. Bu ücret tahakkukunun tahsilâtı bile zor yapılacak cinsten. Bu uygulamanın Rize Belediyesinin alacak olduğu (varsa bir karar)  bir kararla düzeltilmesi gerekir. En azından resmi şahıslara değil, resmi plakalı araçlara yapılan uygulamanın kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Umarım ki; Sehven yapıldığına inandığımız bu tepki çeken karardan vaz geçilmesini talep ediyorum” dedi.  


Anahtar Kelimeler:
hasan
11.02.2014 20:23:38
Plakaniz siyah olunca beyazden farklı olduğu ortağa çıkıyor.kamu kurumuna borç takakkuk ettirilmez.borç ödemez.trafikte polisin itfaiyenin ambulansın üstünlüğünü biliriz.park halindeki siyah plakali aracın park halindeki beyaz plakaya üstünlüğü gerekliliği ve zarureti nedir onu bilmiyoruz.eğer park ücreti ödemenin önemi bakımından belediye böyle bir karar almışsa takdir ediyorum.ne diyor başbakan ben size hizmetkar olmaya geldim.siyah plakaali araç program yapmaya gelmiş fark burada galiba.

pazar
12.02.2014 23:55:20
valla kurala herkes uymalı

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI