PAZAR'DA ZARAR ZİYAN TESPİTİ YAPILDI.

YAĞAN YAĞMURLARDA HASAR GÖREN BİNA VE ARAZİLER YERİNDE İNCELENDİ!

PAZAR-RİZE 27.09.2013 11:21:21 9 0
PAZAR





AFET TESPİTİ YAPILDI

Pazar ilçesi Belediye mücavir alanlarında son günlerde yağan şiddetli yağmurlar sonucu zarar görev vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için keşif yapıldı.


Trabzon Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü, Trabzon-Giresun-Gümüşhane-Bayburt-Rize ve Artvin illerinde meydana gelen heyelanları inceleyen Bakım Trafik Teknik görevlisi Tayfun Yavuz Pazar ilçesine geldi.

 Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa ile birlikte TOKİ konutları ve İlköğretim Okulu ile Cumhuriyet Mahallesi Fotoğrafçılar mevkiinde hasara uğrayan bina ve arazileri yerinde incelediler.

Belediye Başkanı Dr.Ahmet Basa “ Bir süre önce İl Afet Müdürlüğüne ilçemizde meydana gelen afet kapsamındaki bina ve arazilerin tespiti için yazı yazmıştık. Yazımıza istinaden gelen görevli arkadaşımız ile hasara uğrayan vatandaşlarımızın yerlerini gezdik. Tespitlerini yaptık. Yardım taleplerimizin olumlu karşılanacağını düşünüyoruz. Zaman içinde heyelana uğrayan vatandaşlarımızın kayıplarının karşılanması için bu gibi girişimlerde bulunuyoruz. Belediyemizce bu gibi arara uğrayan vatandaşlarımıza yapılan yardımların yeterli olmadığını, bu nedenle zararlarının karşılanması için Afet kapsamına alınıp değerlendirilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum” dedi.

Keşif İçin gelen Tayfun YAVUZ ise ”Rize İl Afet Müdürlüğüne Pazar Belediyesince yazılan talep yazıları bize ulaştı. Bu doğrultuda Pazar ilçesinde yazıda belirtilen ve afete maruz kalan yerleri gezerek tespitlerini yaptık. Hazırlayacağım Keşif raporları doğrultusunda Afet Kurulu zarara uğrayan vatandaşlarımıza nakdi veya yatırımla ilgili katkılarda bulunacaklardır” dedi.

    

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı