Pazar’da Ücretsiz Maske dağıtımında yoğunluk yaşanıyor

Ücretsiz maskelerin, kimlik numarasına göre eczanelerden dağıtımı devam ediyor

PAZAR-RİZE 27.04.2020 13:37:27 41 0
Pazar’da Ücretsiz Maske dağıtımında yoğunluk yaşanıyor

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Ücretsiz maskelerin, kimlik numarasına göre eczanelerden dağıtımı devam ediyor

Türkiye, Covid-19 salgınıyla mücadelede toplu alanlarda maske kullanımı zorunlu hale getiren ülkeler arasına katıldı. Türkiye'de 20-65 yaş arasındakilere 10 gün için 5 maske verileceği ve maskelerin eczaneler üzerinden dağıtılacağı açıklandı. Maske alabilmek için TC kimlik numarası ve cep telefonu kullanarak gelen barkodun eczacıya gösterilmesi gerekiyor.

Ücretsiz maske dağıtımı kimlik numarası ile eczaneler üzerinden hızlı bir şekilde devam ederken, yaşanan yoğunluktan dolayı bazı eczanelerde kısa süre için yok olduğu belirtildi.

Rize’nin Pazar ilçesinde tüm eczanelerde dağıtım devam devam ediyor. Pazar İlçesinde faaliyet gösteren Eczacılar yaptıkları açıklamalarda, “Cuma günü itibarıyla Maske dağıtımına başladık. Belediyeden de anons yapılınca vatandaşlarımız akın ederek maskelerini almaya başladı. Kimlik numarasıyla alındığı için vatandaşlarımız maske olan eczanelerden, sistemdeki kayıtları ile alıyorlar. Bir vatandaşa her 10 günde bir kimlik numarasıyla 5’er adet maske ücretsiz verildiğini.” Dile getirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI