Pazar'da kavşak düzenlemeleri masaya yatırıldı.

Karayolları 10.bölge Müdürlüğünce yapılmakta olan kavşak ve bölünmüş yol düzenlemeleri toplantıda ele alındı.

PAZAR-RİZE 13.11.2013 14:40:40 21 0
Pazar




Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Projelendirilerek ihale edilen ilçemiz Hemşin Kavşak ve bölünmüş yol düzenlenmesi ile ilgili Kaymakamımız Selçuk ASLAN başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda toplantı düzenlendi.

Toplantıya Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünden proje müdürü ve ilgili mühendisler, Rize Karayolları 103. Şube Şefi Ercan ÇİÇEK, Pazar Belediye Başkanı Ahmet BASA, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ile ilçe trafik komisyonunun diğer üyeleri, Trafik ile ilgili kolluk personeli, ilçemiz il genel meclis üyeleri, bazı siyasi partilerimizin ilçe başkanları, bazı STK başkanları ve proje düzenleme alanına komşu esnaf katıldı.


Toplantıda bir konuşma yapan Pazar İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan Yeni yapılan düzenlemeler hakkında genel bir değerlendirme yaptıktan sonra devamında trafik ile ilgili kolluk birimleri kavşakta yaşanan sorunlar ve kazalar hakkında bilgi sunarak düzenleme ihtiyacının nedenleri ile hazırlanan proje konusunda düzeltme ihtiyacı olduğunu belirtti.

Karayolları Bölge Müdürlüğünden toplantıya katılan teknik görevliler kavşakta niçin düzenleme yapıldığını, hazırlanan projenin gerekçelerini ve kavşak düzenlemesi ve bölünmüş yollarda mevzuatla belirlenmiş teknik standartları vurguladılar.

Proje uygulama alanına ticaretle iştikal eden esnaflarıdan söz alanlar projenin uygulanmasının kendilerince mahsurlu gördükleri kısımları komisyon üyelerine anlattılar.

Toplantıda yapılan karşılıklı istişareler sonucunda bazı esnaf dile getirdiği bölünmüş yol düzenlemesinden vazgeçilmesinin görüşü idarenin yaya ve taşıt güvenliğinin sağlanmasındaki sorumluluğu ve standartlar açısından mümkün olmadığı vurgulandı.

Bazı esnafların yol daralmasının bölgedeki ticareti aksatacağı ve ilçe merkezine giriş yapan araçların ilçe içinde dönüş yapma şansının bulunmadığı tespiti karşısında hükümet konağı önü ve karşı satıhta Hemşin köprüsünden PTT’ye kadar olan güzergahta ki gibi cep yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiş, ilçe içinde dönüş yapılabilmesi konusunda ise otogar kavşağında karayolları ile belediyemizin ortak proje geliştirmesi konusunda çalışılmasının uygun olacağı görüşü değerlendirmeye alınmıştır.   

 

 

 

  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI