Pazar’da Etkinlik düzenlendi.

Uluslar arası Karayolu Trafik Güveliği Haftası nedeniyle Pazar Demokrasi Meydanında etkinlik düzenlendi.

PAZAR-RİZE 9.05.2017 12:27:54 263 0
Pazar’da Etkinlik düzenlendi.

Haber ve Fotoğraflar; Ali Akyıldız

15 Temmuz Demokrasi Meydan’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene İlçe Kaymakamı Cevat Çelik, Garnizon Komutanı Hava Yüzbaşı Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Erer, İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Ali Ayvaz, İlçe Gençlik Spor Müdürü Handan Sümer, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Ayvaz, şunları kaydetti:
“Bilindiği üzere ülkemiz ve şehrimizin kalkınmasıyla birlikte araç sayısı artmış dolayısıyla trafikte büyük yoğunlaşma meydana gelmiştir. Yoğun şekilde araç trafiğinin yaşandığı şehirlerimizde en ufak dikkatsizlik ve kural ihlali hayatımızı olumsuz etkilemekte, trafiği kilitlemekte ve de can, mal, zaman kaybına sebep olabilmektedir. Yoğunlu azaltmak için önlem alınmaktadır. Trafik kazalarının en yoğun yaşandığı yollar maalesef şehirlerarası yollardır. Dikkatsizlik ve kural tanınamazlılık her gün bir çok insanın trafikte can vermesine yada sakat kalmasına neden olmaktadır.” 

Program, ilçede yılın örnek Trafik Polisi seçilen Mehmet Selçik’e ve Jandarma Trafik Timi görevlisi seçilen Ali Ödül’e başarı plaketlerini Kaymakam Çelik verdi.

Pazar’da yılın örnek sürücü ödülünü kazanan Resül Köse adına Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ekrem Kılıç’a plaketi Garnizon Komutanı Yüzbaşı Çelik verdi.

Ardından Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri Belediye Başkanı Basa, Jandarma Komutanı Erer ve İlçe Emniyet Müdür vekili Ayvaz tarafından verildi.

Ayrıca trafik hizmetlerinin yürütülmesinde katkıları bulunan Pazar şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Yüksel’e rahatsızlığı nedeniyle vekâleten ödülünü 4 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Turan Karahan İlçe Emniyet Müdür vekili Ayvaz’dan aldı.

Pazar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi tarafından oluşturulan stantlar gezildi. Burada vatandaşlara trafik ile ilgili bilgilendirici broşür ve tanıtım yazıları verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI