PAZAR MEYDAN PARKINDA HALK EĞİTİM ÖĞRENME ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

PAZAR MEYDAN PARKINDA HALK EĞİTİM ÖĞRENME ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

PAZAR-RİZE 21.11.2019 14:25:45 46 0
PAZAR MEYDAN PARKINDA HALK EĞİTİM ÖĞRENME ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Ali Akyıldız

PAZAR-Halk Eğitim kurslarına olan ilgiyi artırmak ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının tanıtımı amacıyla Pazar Meydan Parkında Halk Eğitim 2.Öğrenme Şenliği düzenlendi.

Programa Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Halk Eğitim Müdürü Celil Çakıroğlu, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Usta öğreticiler tarafından hazırlanan ürünleri ve ürünlerin hazırlanış aşamalarını inceleyen Kaymakam Terzi, usta öğreticilerden bilgiler aldı. Sportif kurslarda tekvando ve kick-boks eğitimi alan öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteri ile devam eden program, Rize yöresi halk oyunları ekibi tarafından hazırlanan horon oyunuyla son buldu.

Halk Eğitimi Müdürü Celil Çakır yaptığı açıklamalarda “Pazar halk eğitimi merkezi müdürlüğü olarak bu yıl 2, sini düzenlediğimiz öğrenme şenliği müze hoş geldiniz” dedi.

Çakıroğlu “ Halk eğitimi merkezi faaliyetlerimizin tanıtımı ve daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla gerçekleştirilen bu etkinliğimizde geleneksel el sanatları. Yöremiz mutfağı. Sportif branşlar ile müzik ve gösteri sanatlarında tanıtım yapacağız.söyledi.

Celil Çakıroğlu, Etkinliğe teşrif eden tüm misafirlerimize teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı