Pazar Kaymakamı Terzi Burs alacak öğrenciler hakkında açıklamalarda bulundu.

Pazar Kaymakamı Terzi Burs alacak öğrenciler hakkında açıklamalarda bulundu.

PAZAR-RİZE 4.10.2019 11:19:57 260 0
Pazar Kaymakamı Terzi Burs alacak öğrenciler hakkında açıklamalarda bulundu.

PAZAR-Rize-Pazar Kaymakamı Ayhan TERZİ, 1991 yılında kurulan Pazar Eğitim Vakfı genel kurul toplantısında alınan kararlarla ilgili bilgiler verdi.

Pazar Kaymakamlığında yapılan toplantıya Kaymakam Terzi’nin yanı sıra Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa ’da katıldı.

Eğitim Vakfı’nın yeni “LOGO” sunun tanıtımının ardından;

Vakıf Genel Kurulunda, yapılan toplantıda yönetim kurulunun almış olduğu kararları, üyelerle paylaşan Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, “Pazar Eğitim Vakfımız bilindiği gibi 1991 yılında kurulmuş ve kurulduğu yıldan itibaren maddi imkânsızlıklar nedeniyle fazla bir faaliyeti olamamış. Ancak son dönemde sağ olsun hayırseverlerin de desteğiyle 1 Kasım itibariyle 50 öğrenciye 8 ay süreyle 200 TL burs vermeye başlayacağız. Bugün de hayırseverlerden bağış toplamak amacıyla cep telefonundan mesaj gönderme sistemimiz aktif oldu. Turkcell ve Vodafone hatlarından PAZAR yazarak 5301'e, Türk Telekom hattından ise PAZAR yazarak 5337’ye mesaj gönderiliyor. Bu şekilde 10 TL Pazar Eğitim Vakfına bağış geliyor. Bu bağışlar nereye gidecek derseniz; tamamen Pazar’daki öğrencilerin eğitimine harcanacak. Pazarlı olup dışarıda okuyan üniversite öğrencilerinin de eğitimine harcanacak. Eğitim kalitesinin yükseltilmesi için elimizden gelen tüm gayreti, hayırseverlerin destekleriyle yürütmüş olacağız. Pazar Eğitim Vakfı, tamamen kamu yararına olan bir kurum. Her dönemin kaymakamı bu kurumun yönetim kurulu başkanı oluyor direkt olarak. Yönetim kurulunda belediye başkanı, milli eğitim müdürü, mal müdürü ve dışarıdan da seçilmiş iki üye bulunuyor. Tamamen tarafsız ve şeffaf bir yapı çalışmalarını yürütüyor. Mesaj sistemimize yapılacak destek çok önemli. Eğitim kalitemizin yükseltilmesi adına tüm hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz.” dedi.

Vakfımız ilk kez burs verme işlemini bu yıl başlatıyor. Daha önce böyle bir faaliyeti olmamış. Bağış oranları arttıkça bu sayıları yükseltmeyi düşünüyoruz. Amacımız bu yapının kurumsal olarak yaşatılmasıdır' söyleyen Terzi, 25 Ekim’de Pazar Kaymakamlığı resmi internet sitemiz olan www.pazar.gov.tr adresinden burs kazanan 50 öğrencimizi açıklayacağız. 1 Kasım itibariyle de burs bedellerini yatırmaya başlayacağız. Vakfımız ilk kez burs verme işlemini bu yıl başlatıyor. Daha önce böyle bir faaliyeti olmamış. Başlangıç olarak bütçemizi de görerek 50 öğrenci ile başladık. Bağış oranları arttıkça bu sayıları yükseltmeyi düşünüyoruz. Amacımız bu yapının kurumsal olarak yaşatılmasıdır. Logomuzu da oluşturduk. İnternet sitesi olarak www.pazaregitimvakfi.org.tr adresimizi de aldık, en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Bu siteden tüm faaliyetler takip edilebilecek. Burada amacımız tamamen şeffaf, güvenilir bir yapı kurmak. Yapılan bağışlar ile harcamaların görüneceği, kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak bir sistem, kurumsal bir yapı oluşturmak en büyük hedefimiz.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI