Pazar'da Turnuvaya 3 kulüp katıldı

Pazar'da TÜFAD tarafından düzenlenen 10 yaş futbol turnuvasına Rize genelinden ancak 3 kulüp katıldı.

PAZAR-RİZE 14.09.2018 17:52:11 13 0
Pazar

LÜTFİ KOBAL
TÜFAD ( Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği ) tarafından Rize’de futbola ilgi duyan 2008 doğumlu gençlerin katılımıyla Pazarda şölen havasında bir turnuva düzenledi. Turnuvaya; Rize, Pazar ve Kalkandere’den spor kulüpleri katıldı.

11 İlçeye sahip Rize’de 3 takımın turnuvaya katılması, içler acısı bir tabloyu ortaya koydu.Turnuvada Pazarspor kulübünün bir takımının olmaması da başka bir olumsuzluk olarak göze çarptı.

Pazarı, Pazarspor’un yerine Pazar’da yeni kurulan ve hocalığını Kadem Morgül ile İsmail Payal’ın yaptığı Pazar Belediyespor ve yine Pazar’da özel bir kuruluş olan Pazar Gençaslanlar kulübü temsil etti.

Diğer iki takım ise Kalkanderespor ve geniş kadroya sahip Çaykurspor oldu.Yine Çayeli, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinin turnuvada bir takımımın olmaması ise başka bir olumsuzluk olarak öne çıktı.

TÜFAD Rize İl Başkanı Bilal Karafazlıoğlu turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Futbol Antrenörleri derneği Rize şubesi olarak 2007 doğumlulara Çayeli’nde bir organizasyon düzenledik. Bu hafta da 2008 doğumlu çocuklarımızı pazarda bir organizasyon gerçekleştirdik amacımız ilçelerde spor yapan çocukları görmek, hem bu çocukları sporla tanıştırmak eğlendirmek, TÜFAD olarak Türk futboluna katkı yapmak istiyoruz. Turnuvamıza birçok takım katılamıyor çünkü birçok kulübümüz alt yapıya eğilemiyor. Alt yapısı olmayan bir Rize var. Bu da katılımcılara bakınca belli oluyor. Aslında tüm kulüplerin 12 yaş altında takımları olması lazım ve bana göre devlet bir şekilde bu takımları desteklemelidir. Pazar, Kalkandere ve Rize’den sporcular katıldı. 20 dakikalık, 8 kişiden oluşan takımlar bir şenlik havasında maçları gerçekleştiriyor. Amacımız çocukları hem eğlendirmek hem de aralarından bir veya iki tane yetenekli topçu çıkarsa onları da Türk futboluna kazandırmaktır.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı