Meydan ve Caddeler LGS nedeniyle ıssız kaldı

Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınavın birinci oturumu başladı.

PAZAR-RİZE 20.06.2020 11:20:13 29 0
Meydan ve Caddeler LGS nedeniyle ıssız kaldı

PAZAR-Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınavın birinci oturumu başladı.

Rize’nin Pazar İlçesinde LGS sınavına katılacak olan öğrenciler için okul bahçesinde En az 1 metrelik (3-4 adım) sosyal mesafenin korunması sağlandı ve yığılma oluşmasını engelleyecek önlemler alındı. Öğrencilerin sağlığı için velilerin, okul bahçesine girmesine izin verilmedi.

Yaklaşık 1 milyon 600 bin öğrenci için hazırlıkların gerçekleştirildiği merkezi sınav için öğrenciler, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirildi.

Sınav yapılan okullarda Polis ekibince güvelik önlemleri alındı.Veliler okul alanı dışında heyecanla çocuklarının sınavını bekledi.

Bu yıl öğrenciler, sınava öğrenim gördükleri okullarda girdi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi sağlayabilmek için okullarda güvenli alanlar oluşturuldu, sınav binaları detaylı olarak temizlendi ve sınıflar dezenfekte edilerek hijyen sağlandı.

Pazar ilçesinde caddeler sokağa çıkma yasağı nedeniyle adet boşaldı. Açılmasına müsaade edilen işyerleri dışında esnaf ve vatandaşlar yasaklara harfiyen uydu.

Veliler, yaptıkları açıklamalarda sınava giren tüm öğrencilere başarılar dilediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI