KAZAK SANATÇI SULTANBEKOV, “TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DEVLET”

Dombra şarkısıyla Türkiye’de büyük bir sevgi kitlesi oluşan ünlü Kuzey Kafkasya kökenli Nogay halk müziği sanatçısı Arslanbek Sultanbekov, Türkiye ile ilgili duygu ve düşüncelerini serbest gazeteci yazar Bayram Ali Kavalcı’ya konu?

PAZAR-RİZE 5.04.2018 14:47:38 11 0
KAZAK SANATÇI SULTANBEKOV, “TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DEVLET”

RİZE-15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişi sonrasın da, Türkiye genelinde vatandaşlar tarafında tutulan demokrasi nöbetlerinde, Türkiye’nin onlarca şehrine davet edilen ve Türk milleti tarafından oldukça sevilen “Dombra” şarkısıyla, Türk milletinin milli duygularına hitap eden, Kazak sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Türkiye ile ilgili duygu ve düşüncelerine yönelik yaptığı konuşmalarla da, Türk milleti tarafından bir hayli sevilen sanatçı konumuna geldi.

Ünlü Kazak sanatçı Arslanbek Sultanbekov, “Tüm dünya ülkelerinin Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu artık kendilerine görüyor. Türkiye’de şarkılarım ve şahsımın sevilmesi benim için önemli bir manevi değer oluşturmaktadır. Nefsime gittiğinden değil, Türk milletine yakın olmam ve yakın durmamdır. Çünkü Türklerin geçmişi dünyanın en büyük ve en şanlı imparatorluğundan gelmektedir. Bu imparatorluğun tekrar güçlenmesi ve yeşermesinden korkan bir kısım Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri Türkiye’nin gücünü ve güçlü yükselişini hazmedemiyorlar. Bizler Türkiye’de olduğumuz için çok seviniyor ve Türkiye’yi çok seviyoruz. Bizim için Türkiye çok önemi bir devlet. Müslüman dünyasında, Türk dünyasında çok önemli bir devlet. Ama bir yandan da Türkiye karşı yapılmak istenen haince oyunları da görünce biz çok üzülüyoruz. Allah, Türkiye’ye karşı kötü şeyler düşünenleri hüsrana uğratsın. Biz diliyoruz Türkiye çok yaşasın, Türkiye çok büyüsün. Türkiye’de her zaman barış olsun. Türkiye güçlü, Türkiye tüm dünyaya lazım, Türkiye bizlere lazım” diye konuştu.

DOMBRA NEDİR? Dombra adı Kazak Türklerinin kullandığı iki telli, parmakla çalınan halk çalgısından geliyor. Cengiz Han filmi Kızıl Elma'da şarkının sahibi Arslanbek Sultanbekov tarafından seslendirilmişti. Şarkının orijinal sözleri Kazak halk çalgısı olan bağlamanın atası Dombra'ya duyulan sevgiyi anlatıyor.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI